Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinden vände för Valbo

Det blev en match med två ansikten mellan Mohed och Valbo. I första halvlek hade Valbo vinden i ryggen och spelade jämnt med hemmalaget. Men vinden vände och Mohed rann iväg till en 5–1-vinst.

– De utnyttjade medvinden bättre än vad vi gjorde, säger Nicklas Ivarsson, tränare i Valbo.

Valbo inledde bra i lördagens bortamatch mot Mohed och tog också ledningen genom Linn Westerdahl. Men innan halvtid hade Mohed kommit tillbaka målmässigt.

– Säkert tre meter offside, var Nicklas Ivarssons kommentar till målet.

I den andra halvleken fick Mohed den starka vinden i ryggen. Det dröjde bara sex minuter i den andra halvleken innan hemmalaget tog ledningen med 2–1. Resultatet stod sig tills tio minuter återstod. Då hade Valbo flyttat upp spelet för att åstadkomma en kvittering. Mohed gjorde 3–1 och sedan rann det iväg och slutresultatet skrevs till 5–1.

– Det står och väger länge. De utnyttjar medvinden bättre än vad vi gjorde. Men vi skapar inte så mycket så det finns att jobba på, säger Nicklas Ivarsson.

Valbo ligger på en sjätteplats i tabellen, i topp av ett väldigt jämnt bottenskikt där fyra lag återfinns inom tre poäng. Nästa match för Valbo är på lördag mot Team Hudik, som ligger en placering över Valbo.