Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraftbolag flyttar in i Cibes gamla lokaler

Vindkraftbolaget Vestas flyttar in i Cibes Lifts före detta lokaler i Järbo. Vestas kommer att låta 16 servicetekniker ha sin bas i lokalerna.

– Det känns jättekul, säger Sandvikenhus vd Patrick Skoglund.

Styrelsen för Sandvikens Nyttofastigheter har beslutat att köpa Cibes Lifts fastighet för 2,5 miljoner kronor. Vestas blir första hyresgäst att flytta in och enligt Sandvikenhus ordförande Håkan Bengtsson kommer vindkraftbolaget att disponera ungefär en tredjedel av lokalytan.

Det är tekniker med uppgift att serva vindkraftparken i Kungsberg som Vestas kommer att placera i Järbo. Inflyttning kommer att ske under början av 2013.

Därefter är det tänkt att andra företag ska flytta in efter hand.

– Det finns intressenter som vi pratar med men Sandvikens Nyttofastigheter är ingen välgörenhetsverksamhet utan vi vill ju täcka kostnaderna och lite till. Sedan finns det ju en samhällsnytta i att vi kan tillhandahålla bra lokaler i Järbo, säger Håkan Bengtsson.

Hur många fler arbetstillfällen det kan bli fråga om är svårt att bedöma, anser han.

– Om allt annat går som vi har planerat så rör det sig om ett antal tiotal arbetstillfällen. Men sedan kan ju den verksamheten utvecklas och expandera så det är omöjligt att säga var det hamnar.

Sandvikenhus vd Patrik Skoglund är mycket nöjd med köpet av Cibes lokaler och med Vestas etablering.

– Det känns jättekul. Det behövs nya företag och nya arbetstillfällen i Järbo efter Cibes flytt, säger han.

Sandviken Nyttofastigheter är ett helägt dotterbolag till Sandvikenhus. Bolaget bildades den 1 januari i år och har som uppgift att äga och förvalta fastigheter för både näringsliv och kommunala verksamheter.