Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visa din personal respekt!

I artiklar beskriver personalen på jourmottagningen i Sandviken att arbetsbelastningen för det mesta är mycket hög. Så hög att de ibland inte har möjlighet att äta sin lunch eller få sin avtalade rast.

I detta läge går du som divisionschef in och dementerar detta i media, hur kan du göra det? När du själv vet att detta är en konsekvens av de nerdragningar som har gjorts inom primärvården. Som divisionschef ska du ta ditt fulla ansvar, och själv åka dit för att få en bild av problemen och visa din personal respekt och omdöme i stället för att sparka på dem ännu längre ner.

I stället försöker du via brev maskera problemen inför allmänheten för att du är rädd om din egen position i verksamheten. Vi som skattebetalare behöver inte sådana chefer som du, vi vill att konskvenser av de beslut som du och landstingsdirektören har fattat presenteras korrekt, att du värnar om din personal och visar att det finns brister i din egen organisation.

Det brukar löna sig i längden att vara ärlig både mot sig själv och andra, i stället för att dementera och tillbakavisa information som kommer från din egen personal. Din personal behöver ditt stöd och hjälp nu, och inte någon löjlig uppföljning på papper efter sommaren, den leder som vi alla vet, inte till någonting.

Skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare