Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visionen är ”man över bord”

O, vad jag längtar till september 2010. Då har vi ”gnälliga” Gävlebor möjlighet att göra de folkvalda arbetslösa. Det är ju vi som har makten att byta ut ett antal ”monumentbyggare”, som rustar ner skola, omsorg och service.

För 1,5 miljoner kronor kan vi till exempel lära många barn att simma eller göra vardagen drägligare för våra äldre som har byggt samhället åt oss, i stället för att bygga en cirkulationsplats, med en gammal militärbil. Länge sedan I 14 lades ner. ”Välkommen ombord”, på vad?

Ska vi medborgare tillåta att de folkvalda använder våra inbetalda skattepengar hur som helst? Vi kanske redan nu ska börja fundera över hur vi vill ha det efter september 2010. Vi kan i demokratiska val ändra på mycket. De lokala partierna bör starta med att tala om vad de vill redan nu, så vi betalande kan ta tydlig ställning hur vi vill ha vår kommun i framtiden. Då kanske visionen blir ”man över bord”

Vart tar pengarna vägen?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare