Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vitalt och skruvat på Mike Granditskys andra album "MG2"

Mike Granditsky
"MG2"
(Comedia/Phonofile)
Betyg: 4 av 5

ROCK Där förra soloplattan var som ett grovkornigt, svartvitt foto från ett regnigt Berlin så känns Granditskys andra album som ett snapshot från en Technicolor-stark experimentverkstad. Nyfikenhet och vision verkar vara Gävlesonens ledord. Det finns paralleller till den luftiga period som David Sylvian nådde fram till efter splittringen av konstpoppiga Japan.

Monotont, suggestiva basgångar får plötsligt sällskap av improviserande saxofon och basklarinett och de långa instrumentalpassagerna lyfter "MG2". Allra bäst är "Happyland" som låter som om Portishead och Bowie (från "Earthling"-perioden) hade skrivit en låt till U2. Granditsky är inte ute efter hits, sångmelodierna är kanske inte de starkaste - men svärtan i textlyriken är genomgående stark och riktigt bra i sin dystopiska världsbild.

"MG2" är ett vitalt album, den nyfikna hungern placerar veteranen i framkant när det gäller lokal, skruvad pop.

Gilla GD Kultur och Nöje på Facebook för fler nöjesnyheter

...

Håll koll på de största nöjesnyheterna – ladda ner Gefle Dagblads nya app här, till Iphone eller till Android!

Erik Süss