Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittnen pekar ut 26-åringen

GÄVLEDen 26-årige man som i torsdags anhölls av polisen misstänkt för att ha genomfört det väpnade rånet mot Rimibutiken på Björksätra på trettondagen häktades i går, söndag, på sannolika skäl misstänkt för rånet.

Annons
Vid rånet kom 26-åringen in i butiken och avlossade två skott varvid han tillgrep en summa pengar, några tusen kronor, från en kassalåda och flydde. I samband med flykten avlossades ytterligare några skott.
Eftersom allt pekar på att vapnet som användes vid rånet inte var ett riktigt skarpladdat vapen har Mikael Hammarstrand, vice chefsåklagare i Gävle, valt att inte rubricera rånet som grovt. Trots att två skott lossades mot taket i butiken finns inga spår efter kulor och heller inga tomhylsor.

26-åringens moped
Mikael Hammarstrand anser också bevisat att mopeden som användes i samband med rånet och hittades strax efter ägdes och brukades av 26-åringen.
Mikael Hammarstand bedömer att bevisningen mot mannen redan i dag är tillräcklig för en fällande dom. Vittnesuppgifter både från expediten på Rimibutiken och andra vittnen pekar entydigt ut 26-åringen.

Pistolattrapp
Polisen har hittat en vapenattrapp, men allt tyder på att det var inte den som användes vid rånet. Vid rånet användes en revolver och den attrapp som hittades är en pistol.
Ytterligare tre personer anhölls under lördagen misstänkta för inblandning i rånet, två män 19 och 22 år och en 19-årig kvinna. Sedan tidigare var en 19-årig kvinna, bekant med den misstänkte rånaren, anhållen misstänkt för inblandning i rånet.
Under helgen släpptes de båda kvinnorna, medan båda männen är fortsatt anhållna. Mikael Hammarstrand vill emellertid inte i dagsläget lämna fler uppgifter om männen utan anger bara att anhållan avser deras roll i rånet.

ULF GRANSTRÖM