Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde proffset på plats hos Tierp Volley

- Visst var det en lite jobbig resa hit till Tierp. Men roligt att vara tillbaka hit till Tierp och få träffa grabbarna i laget igen.

Ja, det var var den första kommentaren när Kanadaproffset Eric Simon klev in i Aspenhallen där han briljerade säsongen 2010-2011 och plockade hem många sköna poäng i elitserien för Tierp Volley.

Annons

Sedan tidigare har ju Tierp Volley förstärkt sitt lag med USA-proffsen Kyle Friend, Connor Eaton och Dan Alexander. Nu är alltså också det fjärde proffset Eric Simon från Kanada på plats. Han landade på sen eftermiddag på Arlanda och fanns med vid Tierp Volleys träning i Aspenhallen på fredagskvällen.
Eric som är 198 lång kan framförallt spela som spiker på både vänster och högerkant, men han är en allroundspelare med ett stort register. Eric har den senaste säsongen spelat för Toronto.
- Jag är väldigt glad att det här har gått i lås, säger chefstränaren och värvningsansvarige Micke Hillgren i Tierp Volley.
Hillgren har jobbat en längre tid med att få loss Simon, som var en stark bidragande orsak till att Tierp Volley säsongen 2010- 2011 gick så långt som till semifinal mot Falkenberg.
Hillgren ser Eric Simon som ett stort plus till truppen.
- Ja, Eric är stor som spelare, men också hans agerande utanför plan har stor betydelse för vår trupp, säger Hillgren, som hämtade hem Simon från Arlanda på fredagskvällen.
När Simon spelade med Tierp för två säsonger sedan, så var han också lagets främste poängplockare. Han visade då också att han kan spela på alla positioner i laget.
Han har alltså lirat för Toronto och kommer inte alls otränad till seriespelet. Redan i morgon lördag finns Erik med i bortamötet med Linköping och i matchen på måndagskvällen då det handlar om semifinalen i ligacupen nere i Falkenberg.
SÖREN ÅKERMAN


Mer läsning

Annons