Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hylte blev för svårt för Tierp Volley

Tierp Volley, som förra helgen vann premiären mot Södertälje, fick nu ett 0–3-nederlag på halsen i hemmamötet med Hylte. Nu säger inte siffrorna allt om den här matchen, som var mycket jämn fram till det tredje setet.

Annons

– Vi vann tack vare att vi spelade organiserat och att vi har en bredare trupp än Tierp, sa Claes Svensson en mycket nöjd tränare för Hylte.

Tierps coach Mikael Hillgren var av naturliga skäl inte lika nöjd som Svensson. Men påpekade också att Tierp inte har hunnit med de förberdelser som behövs inför en säsong i elitserien.

– Nej, vi är väl i ett skede som i september. Vi kommer att bli bättre och bättre under säsongen. I kväll fick tyvärr "tappet" vid 22–18 i första set stor betydelse för matchutgången. Något sådant får helt enkelt inte hända, sa Hillgren.

Ja, visst skulle Tierp ha tagit hem första set som var mycket jämt fram till ett ryck från hemmalagets sida. En klar ledning med 22–18 såg ut att leda till hemmaseger av första set.

Vad som sedan hände är svårt att förstå. In på banan klev emellertid Viktor Bengtsson för Hylte och servade i kapp den klara hemmaledningen.

Nu svarade ändå Tierp och hade exempelvis setboll vid 24–23.

Men i slutskedet hade ändå gästerna den bästa skärpan och vann setet med 28–26. Hur som helst så visade Tierp att man har fina kvaliteter i laget. En pärla i första sexan var USA-förvärvet Josh Riley. En lirare som Tierp kommer att få stor nytta av den här säsongen.

I andra set var det gästerna som svarade för ett ryck i andra halvan av setet.

Precis som hemmalaget så hade Hylte en ledning med siffrorna 22–18. Nytt var dock av Tierp som var uppe vid 22–23. Men det blev sedan 22–25 och mycket tunga 0–2 för hemmagrabbarna.

I det tredje setet var det gästerna som helt skötte taktpinnen och vann här med mycket klara 25–14.

Stor i hemmalaget var som sagts Josh Riely. Han plockade faktiskt hem hela 21 poäng själv och var banans poängkung.

– Ja, Josh gör en mycket bra match. Men han kan faktiskt ännu bättre och gjorde det lite för svårt för sig själv på vissa bollar, summerade Micke Hillgren.

Nu ska väl också sägas att flera i anfallet borde ha fått mer boll att jobba med. Men det är ju också så, att lagmaskinen ännu INTE fungerar. Utlandsproffsen har ju knappt hunnit spela in sig i laget. Helt klart kommer Tierp med mer samträning att bli riktigt intressanta även den här säsongen.

Toppar i Hylte var Danny Weemes, Taylor Wilson och passaren Emil Karlsson, vilka tog hem de avgörande bollarna i både första och andra set.

TIERP VOLLEY–HYLTE 0–3 (26–28, 23–25, 14–25)

Bästa poängplockare, Tierp: Josh Riley 21 poäng. Dan Fabry 7 p.

Hylte: Sean Jones 11 p. Danny Weemes 10 p, Tylor Wilson 10 poäng.

Publik: 161

Mer läsning

Annons