Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget seriespel för Tierpdamerna

Tierps Volleytjejer, som gjort flera fina insatser under de senaste säsongerna, kommer inte att finnas med i seriespelet som startar i höst.

Annons

Laget har ju funnits med i elitserien och vann den senaste säsongen volleybollens dametta och fanns sedan med i det allsvenska spelet.

Men tyvärr anser sig klubben nu inte ha tillräckligt med spelare inför den kommande säsongen.

Tre av de absolut starkaste spelarna går till elitserieklubbar och ett par av veteranerna lägger skorna på hyllan.

– Ja, vi hade en härlig anda i truppen förra säsongen och jag känner ju mycket stark för Tierp Volley, säger Evelina Stenmark lagets stöttepelare förra säsongen. Evelina var då också spelande tränare.

– Jag själv fick nu ett bra anbud från elitserieklubben Gislaved och jag vill ju spela elitvolley. Jag flyttar ner till Småland nästa vecka, berättar Evelina, som tidigare spelat elitvolley för både Tierp, Sollentuna och Kolbäck.

– Det blir inget lag i seriespel den här säsongen för Tierp Volley. Men jag har själv tagit kontakt med Uppsala Volley och det blir nog ett samarbete mellan Tierp och Uppsala den här säsongen, säger Evelina, som också kommer att fortsätta i styrelsen för Tierp Volley trots flytten ner till Gislaved.

Nu kommer också Lisa Westby och Evelina Frank att lämna Tierp Volley.

Lisa Westby följer med Evelina Stenmark till Gislaved och 17-åriga talangen Evelina Frank, som ju förra säsongen spelade i det blågula ungdomslandslaget, väljer att spela för elitserieklubben Lindesberg.

Mer läsning

Annons