Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp avgöra i Linköpings Sporthall?

Tierp Volley gjorde ytterligare en ny stark insats hemma i Aspenhallen på tisadgskvällen. Den fjärde semifinalen var helt jämn spelmässigt, men den här gången hade Linköping lyckan med sig och kunde vinna med minsta möjliga marginal.

Annons

– Det som hände senast i matchslutet är historia nu. Det blir en ny match nere i Linköping. Vi vann ju där senast med klara 3–0 och vi har allt att vinna i den avgörande matchen, påpekar Peter Dahlberg lagledare för Tierp Volley.

– Visst har vi alla chanser att vinna den avgörande matchen.Men det hela är mycket ovisst.Jag hoppas att Andy Wahlström hinner friskna till och kan komma med. Andy är ju en verklig vinnarskalle som betyder mycket för laget, säger Anders Larsson, som ju fanns med senast det begav sig med en finalmatch 2005 mot Hylte.

Ja,visst har Tierp chans att upprepa den bedriften. Sett till den pågående semifinalen i bästa av fem matcher, var Tierp ytterst nära att vinna redan i den första matchen nere i Linköping. Då vann hemmalaget med 16–14 i femte och avgörande set.

Men sedan vann Tierp med 3–0 i både den andra och tredje semifinalen.

Linköping kunde i tisdags vinna och komma undan med blotta förskräckelsen efter tre mycket olyckliga "takbollar" från hemmalaget i matchens absoluta slutskede. Rena bjudningarna.

– Jag hoppas mycket på att Andy Wahlström kan komma med till matchen nere i Linköping. Med Andy i laget senast så tror jag att vi hade vunnit, säger Micke Hillgren coach för Tierpslaget.

– Senast var jag enormt besviken efter den snöpliga förlusten. Men nu ser jag fram emot den femte matchen nere i Linköping och där ska vi se till att få en bättre start än senast hemma i Aspenhallen, säger Hillgren.

– Vi vill naturligtvis vinna.Det lag som har den bästa kontrollen på nerverna kommer att vinna. Det är nog en större katastrof för Linköping om dom förlorar. Vi har allt att vinna, säger också Peter Dahlberg.

Självklart är också Tierp helt inställda på seger och att sedan få möjlighet att bjuda hemmapubliken på en finalserie. Sett till fin volleyboll som presterats av både Tierp och Linköping, så är det väl inte alls otroligt att segrarna i kvällens match också blir svenska mästare.

Linköping har under hela säsongen varit svensk volleybolls stora favoriter och var fram till förlusterna mot Tierp obesegrade den här säsongen.

– Ja, Tierp är ett mycket bra lag.Men nu hoppas och tror jag att vi kan vinna den här matchen och ordna en plats i finalen. Alla spelare är friska och skadefria, säger Bo Kindgren i Linköping VC.

Mer läsning

Annons