Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp störa suveräna Linköping?

I kväll får Tierp Volley storfrämmande. Sveriges absolut starkaste volleybollag Linköping gästar Aspenhallen. Då passar också Tierp Volley på, att bjuda på gratis entre.

Annons

– Ja, vi vill ge de boende i och omkring Tierp en verklig godbit. Linköping är det bästa lag som Sverige kan visa upp på flera år. Vi har också ett mycket bra lag och det kommer att bjudas volleyboll på högsta nivå,säger Peter Dahlberg lagledare för Tierp Volley.

Visst är Linköping jättestora favoriter. Men gästerna torde ändå ha respekt för hemmagrabbarna. Senast i Grand Prix så pressade Tierp mästarna ända in i slutbollarna. Och i förra årets slutspel så svarade Tierp för skrällen att slå ut Linköping i kvartsfinalen.

– Grabbarna kommer heltända till den här matchen. Och naturligtvis skulle det sitta riktigt skönt att knyta upp svansen på Linköping. Vi kommer också med en bra uppställning. Tyvärr kan INTE Andy Wahlström spela mot Linköping. En ryggskada sätter stopp för Andys medverkan, säger Peter Dahlberg.

– Men nu gör också Erik Brandsjö come back och i övrigt är vi helt ordinarie. Varje poäng är viktig inför SM-slutspelet. Och kan vi inte vinna, så kanske vi kan plocka poäng av Linköping.

Enligt Dahlberg så är det nog flera år sedan Sverige hade ett så komplett lag som Linköping. Laget har spelare som håller landslagsklass på alla positioner.

Men Tierp har också högklassiga spelare, som exempelvis Dean Bittner och Josh Riley, som båda finns med i toppen av poängligan över spelarna i elitserien.

– Vi har alla respekt för Tierp och att lira i deras hemmahall är lite speciellt, säger Björn Jigander sportchef för Linköping.

– Nu är vi redan klara seriesegrare, eftersom Hylte slog Falkenberg ( på lördagen). Det är naturligtvis så, att Tierp också har mer att spela för. Vi kanske kan ställa upp med "bänken", säger Jigander lite skämtsamt.

– Nej, men jag är livrädd för den första förlusten.Dom här grabbarna vet ju inte hur det känns att förlora, påpekar Jigander, efter att hans lag har vunnit 15 raka matcher den här säsongen.

Allt talar för, att det kan bli en mycket intressant match inför stor publik i Aspenhallen i kväll.

Mer läsning

Annons