Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp ta poäng i Örkelljunga?

– Jag tror på tre poäng.
Peter Dahlberg lagledare för Tierp Volley är optimistisk inför sista matchen före SM-slutspelet. Tierp har ett bortamöte med tabelltrean Örkelljunga som avslutning i grundsserien.

Annons

Tierp ligger på fjärde plats i tabellen inför finalomgången. Lagen som finns med bland de fyra bästa i sluttabellen har favören av en extra hemmamatch i kvartsfinalen och där får också laget börja med en hemmamatch.

– Örkelljunga har en trång och svårspelad hall. Det är inte många lag som lyckats vinna där nere. Men vi har ju ett rutinerat och starkt lag som går allt bättre. Så visst har vi chans, säger Dalberg inför dagens match.

Tierp bör också ta poäng för att slå vakt om sin fjärdeplats. Hemma i Aspenhallen blev det Tierpsseger med klara 3-1.

– Vi kommer med starkast möjliga lag och Mats Nilsson gör sin första bortamatch efter comebacken och Martin Molneryd finns med som libero igen, säger Dahlberg.

Med på banan finns också Andy Wahlström efter sin ryggskada. Naturligtvis finns även poängmaskinerna Dean Bittner och Josh Riley.

– Ja, och kan vi minimera våra lägsta nivåer i spelet, så ska Örkelljunga få det besvärligt, lovar Dahlberg.

– Vår målsättning är att spela för att behålla vår tabellposition. Grabbarna är nu också rejält taggade inför SM-slutspelet som börjar nästa söndag.

En hel del står också på spel för Örkelljunga.

– Ja, vinner Tierp nu med 3-0 så tar dom tredjeplatsen på fler vunna matcher än oss, säger Leif Björk sportchef för Örkelljunga.

– Men jag tror vi ska kunna vinna även om det säkert blir en tuff match. Tierp vill naturligtvis vara med bland de fyra bästa inför slutspelet.

– Vilket lag vi vill möta i kvarten vill jag inte spekulera i. Men kan ju titta på exempelvis avståndet till motståndarlaget. Men det återstår att se.

Mer läsning

Annons