Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp upprepa sig från kvartsfinalen?

När Tierp Volley överraskade och slog ut regerande svenska mästarna Linköping i kvarten, så var bilden densamma som nu i semifinalen mot Falkenberg. Det tredje mötet med Falkenberg slutade med en 3–0 förlust – exakt samma scenario som i kvartsfinalen.

Annons

I kväll gästar Falkenberg Tierp och Aspenhallen för den fjärde semin. Precis som i kvarten måste nu Tierp vinna inför hemmapubliken för att få en chans att ta sig till final via en femte match på torsdag nere i Falkenberg.

I söndagsmötet nere i Falkenberg startade Tierp svagt i första set. Men sedan gjorde laget en helt jämn match med hemmagrabbarna. Ja, Tierp var faktiskt i ledning flera gånger i andra och tredje set. Med minsta lilla lycka hade Tierp vänt matchen efter tre set. Båda seten slutade 25–23 till hemmalaget, men då hade ändå Tierp haft ledning i båda setens slutskeden.

– Kan vi bara prestera normal klass så ska vi kunna vinna hemma i Aspenhallen och sedan få en helt avgörande match nere i Falkenberg på torsdag, menar Marcus Wikander coach för Tierps Volley, som också hoppas på storpublik i likhet med förra veckans segermatch hemma mot Falköping.

– Det här är ju en härlig utmaning och vår målsättning är självklart att vi ska ta oss till final, säger Wikander som ju vet vad det innebär. Han ledde ju också laget senast det begav sig. 2005 spelade Tierp Volley SM-final mot Hylte.

Vad säger du om de stora svängningar som ni och motståndarna råkat ut för i slutspelet. Exempelvis har ni förlorat med hela 25–9 i ett set, men också vunnit med mycket stora setsiffror?

– Det är sånt som händer och är svårt att förklara varför. Men vi har ju kommit igen i matcherna och det viktigaste är ju att vi vinner, säger Marcus.

Det som gäller i kvällens match är att vinna. Tierp har kniven på strupen, men det har man även haft tidigare och fixat uppgiften. Naturligtvis är det skärpa från start som gäller och att få press på Falkenberg. Gärna med flera inslag av överraskande "kortisar" i mittenspelet. Viktigt är också att hemmagrabbarna får till riktigt bra servar.

I Falkenberg är man beredda på en ny mycket svår uppgift.

– Ja, Tierp blir svåra att besegra i Aspenhallen. Vi vann ju här hemma i söndags Med undantag för första set, var det en mycket jämn och spännande match, säger klubbchefen Ismo Peltoarvo.

– Vi kommer med ordinarie lag och alla är friska och krya, säger Ismo som naturligtvis hoppas på att hans mannar ska kunna ta en tredje semiseger och gå vidare mot en hägrande SM-final.

– Det tänker vi sätta stopp för. Vi lirar givetvis för att få till en femte och avgörande match nere i Falkenberg, hälsar Tierpsspelande tränaren Andy Wahlström.

 

 

 

Mer läsning

Annons