Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp Volley störa Linköping?

Ska Tierp kunna lura seriettan Linköping på poäng?
Ja, då måste det nog till en skräll. Linköping har nämligen inte förlorat en enda match hittills under höstsäsongen. Laget har faktiskt inte heller tappat mer än tre set på de sex omgångar som spelats.

Annons

– Vi har målsättningen att vara obesegrade året ut, säger också Bo Kindgren, mediaansvarig i Linköpings VC.

– Ett lag som vunnit allt kommer ju närmare och närmare en förlust, påpekar Peter Dahlberg lagledare för Tierp.

Linköping är elitseriens suveräner hittills den här säsongen. Men faktiskt så svarade Tierp för en skräll förra säsongen. I slutspelets kvartsfinal slog Tierp faktiskt ut just Linköping.

– Ja, och vi är absolut inte chanslösa den här gången heller, säger Dahlberg.

Men visst är Linköping storfavoriter i dagens match nere i Linköping.

Varför är Linköping SÅ bra den här säsongen?

– Förklaringen är väl den, att vi har fått behålla hela vår trupp från förra säsongen och på så sätt har vi inte behövt spela in nya lirare i laget, säger Kindgren, som med rätta är ganska säker på att det ska bli ännu en seger när man i dag möter Tierp.

Ett Tierp som också har lite problem i truppen.

– Ja, vår passare Matthew Young är hemma i Australien på en kompis bröllop.Sedan är också Rickard Ahlund borta på grund av han i helgen tittar på ett nytt jobb nere i Halmstad, säger Dahlberg.

Nyförvärvet Jesper Kans får hoppa in och ersätta Matthew som passare och i anfallet kommer Anders Larsson in istället för Ahlund.

– Det viktiga för oss är, att vi kan höja vår lägsta nivå. Vi har varit alldels för ojämna, säger Dahlberg och tänker på att man i förra matchen tappade en ledning med klara 19-16 i hemmamötet med Habo, som också sedan kunde vinna med 3-2 i set.

Kan Tierp komma taggade från start och om ersättarna Jesper Kans och Anders Larsson spelar på topp, så kanske Tierp kan ställa till med en ny skräll nere i Linköpings Sporthall.

Mer läsning

Annons