Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp Volley vinna igen?

Härom kvällen tog sig Tierp Volley vidare till semifinal i Ligacupen genom att i kvartsfinalen besegra Vingåker med 3–2.
Det är tätt på given, för i dag blir det en ny match hemma i Aspenhallen. Habo kommer på besök och nu gäller det match i elitserien.

Annons

Habo ligger bara poängen efter Tierp i tabellen, så den här matchen är mycket viktig för båda lagen.

Tierp valde ju att vila några av sina bästa lirare i cupmatchen. Men nu kommer Tierp med sin starkaste trupp.

– Ja, och vi ser med tillförsikt fram emot matchen mot Habo. Jag kan lova att vi kommer heltända, säger ass spelande tränaren Marcus Wikander.

– Det är två inspirerande lag som möts. Men Habo måste spela mycket bra om dom ska rå på oss. Vår målsättning är klar, vi ska plocka hem en viktig trepoängare, menar Wikander.

I cupmatchen mot Vingåker vilade västersmasharen Kyle Friend, därtill fanns heller inte Matti Sandelin med på banan.

Men nu kommer alla tre USA - proffsen med och naturligtvis finns de säkra korten Andy Wahlström, Anders Larsson och Martin Molneryd med när man tar emot Habo.

Habo har genom åren haft svårt att vinna i Aspenhallen, men förra säsongen så fick faktiskt Tierp stryk med 3-2. Dags att ta revansch för den förlusten i hemmahallen?

– Vi hoppas naturligtvis att kunna upprepa spelet från förra säsongen när vi för första gången lyckades vinna i Aspenhallen, säger Jörgen Johansson i Habo Volley.

– Vi kommer med helt ordinarie lag. Där vi har en ny kanadensare Niko Rukavina som vänsterlirare och sedan har vi ju elitseriens främste poängplockare förra säsongen Adnan Herco.

– Jag tror det här blir en mycket tuff och spännande match, säger Johansson inför kvällens möte i Tierp.

Mer läsning

Annons