Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp Volley vinna igen?

Tierp Volley plockade ju hem tre sköna poäng i elitseriens premiäromgång. På bortaplan slog man nykomlingarna Södertelge med 3-1. I kväll blir det nog tuffare motstånd, när Hylte gästar Tierp och Aspenhallen.
– Ja, vi måste nog upp ett par snäpp jämfört med vad vi presterade i Södertälje, menar Tierps lagledare Peter Dahlberg.

Annons

–Tierp är alltid mycket bra på sin hemmabana, säger Hyltes tränare Claes Svensson.

Ja, Tierp kom ju i gång sent den här säsongen. Men laget har ändå vunnit samtliga tre matcher som hittills kunnat spelas. I svenska cupen har Jomala och Örkelljunga slagits ut. Den senare matchen gällde kvartsfinal och där överraskade Tierp verkligen när man vände 0-2 till en 3-2 seger.

– Vi är forfarande i uppbyggnadsskedet, men det har sett bra ut på träningarna i veckan. Kan vi hålla vårt spel så ska Hylte verkligen få jobba för att vinna, menar Dahlberg.

Tierp har tre utlandsproffs. Men Hylte har också utländska namnkunniga lirare.

Hylte fick stryk av Falköping i premiären. Men det var en mycket, mycket jämn match, där ändå Falköping kunde vinna med 3-2.

– Får vi spelet att stämma och härligt stöd av hemmapubliken så ska det kunna bli tre nya poäng, säger Dahlberg, som kan avisera helt ordinarie lag.

– Jag vet ju att både Andy (Wahlström) och Molneryd (Martin) spelar och båda är ju mycket starka mottagare. Därtill har ju Tierp en mycket duktig passare (Matthew Young) och det räcket ju långt, påpekar Claes Svensson.

– Tierp har ett rutinerat lag och jag tippar att det blir en mycket jämn match, säger Svensson, som också menar att Aspenhallen betyder mycket för Tierp.

– Ja, dom kan väl nästan ställa upp med vad som helst och ändå vara mycket svårslagna,menar Claes Svensson.

Säkert blir det en sevärd match och givetvis hoppas hemmalaget på stor publik på läktarna i Aspenhallen.

Mer läsning

Annons