Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan TierpVolley ta sig till Grand Prix?

Tierp har faktiskt chans att ta sig till säsongens Grand Prix som avgörs i trettonhelgen.Men då måste laget också ta tre poäng i dagens möte med Örkelljunga hemma i Aspenhallen. Därtill är Tierp beroende av resultat i andra matcher i den sista omgången före juluppehållet.

Annons

Nu är det fem lag som kämpar om platserna tre och fyra i tabelltoppen, för få möjlighet att ta sig till Grand Prix

– Ja, först och främst måste ju VI vinna helst med 3–0 över Örkelljunga. Men oavsett om vi kan ta oss till Grand Prix, (de fyra bästa lagen i ligan efter den här omgången platsar i Grand Prix), så skulle en seger sitta mycket bra med tanke på fortsättningen efter juluppehållet, säger Tierps lagledare Peter Dahlberg.

Tierp får ju sina hett efterlängtade tre poäng om laget kan vinna med 3–0 eller 3–1 mot sina söndagsgäster.

– Vi kommer med helt ordinarie lag och samma uppställning som senast i segermatchen mot Falköping (3–0), säger Dahlberg, som nu också efterlyser samma höga moral som mot Falköping.

– Vi måste också se till att ha en mycket säker och stabil servemottagning under hela matchen, Örkelljunga har ju i Peter Lundgren, en mycket säker servare, påpekar Dahlberg.

Säkert kommer telefonerna att gå varma under söndagskvällen.

Övriga matcher som har betydelse när det gäller platser i Grand Prix: Linköing – Hylte, Habo Vingåker och Falkenberg – Sollentuna. Linköping och Falkenberg är redan klara för spel i Grand Prix.

– Vi har som målsättning att ta oss till Grand Prix och det tänker vi ordna uppe i Tierp, säger Örkelljungas sportchef Leif Björk.

– Vi har haft ett par spelare som varit sjuka.Men nu är alla friska och krya.

– Nu tror jag också att det blir en tuff match där uppe i Aspenhallen. Men ska vi klara målsättningen att finnas med i Grand Prix, så måste vi vinna den här matchen, understryker Björk.

Ett spännade avslut på höstsäsongen i Aspenhallen alltså. Förhoppningsvis kommer Tierpsborna i stort antal för att heja fram sina favoriter.

Mer läsning

Annons