Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsman till Tierp Volley

Tierp Volley förstärker med ytterligare en klasspelare. Det är 23-årige Rickard Ahlund, som på torsdagen blev klar för spel i Tierp.

– Men det är ett lån från seriekollegorna Hylte. I första hand ska Rickard spela med oss fram till jul, säger Peter Dahlberg lagledare för Tierp Volley.

Annons

Rickard har landslagsmeriter efter två säsonger i blågula dressen. Han har också spelat flera säsonger i elitserien.

– Rickard tog förra säsongen ett sabbatsår. Men han var tidigare med i det svenska landslaget och helt klart blir Rickard en klar förstärkning för oss, säger en mycket nöjd Dahlberg.

Varför det inte är klart med spel längre än till juluppehållet beror på, att han just nu jobbar i Uppsala, men söker jobb nere i Halmstad,där Rickard har sin flickvän.

Om han INTE får tag i något jobb nere i Halmstad med omnejd, så kan det bli tal om fortsatt spel för Tierp.

– Vi räknar nu med att han spelar för oss redan i seriepremiären borta mot Södertelge på söndag, säger Dahlberg.

I låneuppgörelsen med Hylte, som ju också lirar i elitserien, står klart att Rickard INTE får spela när Hylte möter Tierp hemma i Aspenhallen i den andra serieomgången.

– Rickard, som är närmare två meter lång, kan spela både center och vänsterspiker. Genom att han är lång så blir han en speciell tillgång i vårt blockförsvar, säger Dahlberg.

Rickard ser verkligen fram emot att få spela för Tierp.

– Ja, det här ska bli kanonroligt. Jag är ju Upplänning (Uppsala) och har även tidigare haft kontakter med Tierp Volley. Jag har också tidigare fått förfrågan om att spela för Tierp. Det känns faktiskt som en "hemmaklubb"

– I landslaget spelade jag både 2008 och 2009. Då var min postion vänsterspiker. Nu i Tierp Volley är det meningen att jag ska spela center och en av mina starka sidor är som blockare.

– Det här ska verkligen bli jättekul och jag kommer att ge allt i både träning och på matcher, lovar Rickard, som verkligen brinner för den här satsningen. Han premiärspelar för Tierp i första seriematchen mot Södertelge på söndag.

Rickard som är 195 lång tog förra säsongen ett sabbatsår från volleybollen och var då åtta månader i Thailand. Förutom sina landslagsmeriter har han spelat fyra säsonger för Hylte i elitserien.

Som Sporten tidigare berättat, så har ju Tierp Volley också tre volleyproffs i sitt lag. Det är Matthew Yong från Australien, Dan Fabry och Josh Riely.

Tierp ser ut att kunna få ett intressant lag till sin 15 raka säsong i volleybollens finrum.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons