Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linköping nästa för Tierp

Det som skulle bli ett rafflande kamp i SM-slutspelet blev aldrig någon riktig match. Tierp var klassen bättre trots att man saknade så tunga namn som Andy Wahlström och Josh Riley. Det var aldrig någe snack om vart segern skulle gå. Tierp imponerade verkligen.

Annons

– Ja, vi fick stryk med 3–0 av ett lag som var klart bättre än oss, tillstod också Sollentunas tränare Lars-Göran Eriksson.

Inför den bästa publiksiffran hittills i Aspenhallen 379 åskådare,visade hemmagrabbarna ingen pardon och vann exempelvis andra set med utklassningsiffrorna 25–12.

– Ja, vi spelade mycket stabilt och det har vi gjort de senaste matcherna. Det känns naturligtvis mycket skönt att vara klara för semi, sa också Micke Hillgren coach för Tierpslaget.

Det var bara under korta stunder som Sollentuna kunde bjuda till ordentligt. Men det var ändå Tierp som skötte taktpinnen och som i tidigare matcher under kvarten, så var Dean Bittner den som skördade de flesta pluspoängen. Dean tog själv hem hela 25 poäng ändå började han ovanligt lugnt.

Som jämförelse kan nämnas att gästernas främste poängplockare Martin Yngerskog bara orkade med tio poäng på de tre seten.

Smarta servar från Dan Fabry och Matthew Yong fanns också med i bilden när Tierp körde över Sollentuna.

I första set var gästerna med fram till 14–13, men sedan tackade Tierp för "sällskapet" och gick i från. Setet avslutades med, att passaren i Sollentuna Andreas Eriksson, satte en serve i nät (25–18).

– Skönt att vi kunde vinna trots att både Andy (Wahlström) och Josh Riley inte kunde vara med. Men ersättarna skötte sig så bra, så att blir konkurrens om platserna i laget. Men självklart vill jag ha både Andy och Josh snabbt tillbaka i laget, sa spelande tränaren och passaren Matthew Young direkt efter matchen.

På frågan om lagets chanser mot Linköping i semi ville Matthew inte direkt uttala sig.

– Men där håller alla spelarna mycket hög klass, påpekade Matthew med glimten i ögat.

Naturligtvis ser väl även han, att Tierp har alla chanser att vinna?

– Jag tror att vi har en klar chans även mot Linköping och speciellt och vi kan vinna den första matchen i semin, sa Micke Hillgren.

Den enda gång som Sollentuna var riktigt med i matchen var i slutet av andra set. Här ledde Tierp med mycket klara 17-11 innan plötsligt gästerna började plocka i kapp.

– Ja, vi kanske blev liter f-ö-r säkra. Men i slutbollarna var vi ändå starkast, påpekade Hillgren, som gav extra beröm till Marcus Wikander, som lirade hela matchen.

En annan lirare som har gjort comeback med den äran är centern Mats Nilsson, som bland annat lyckades med flera "kortisar".

– Ja, vi har tränat på korta snabba avslut. Jag tror heller inte att vi är chanslösa på Linköping, siade Mats.

Mer läsning

Annons