Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måstematch för Tierp Volley

För Tierp Volley väntar två riktigt viktig match i slutskedet av grundserien.
Hylte på bortaplan och en seger är ett måste.
– Vi måste nog vinna både mot Hylte och Örkelljunga för att finnas med bland de fyra bästa i sluttabellen av grundserien, säger Marcus Wikander, spelande tränare i Tierp.

Annons

I dag möter Tierp serieledarna Hylte i Halmstad Arena. Tierp åker ner till Halmstad med sex raka segrar och även om Hylte är favoriter, så är Tierp definitivt inte chanslösa.

– Nej, spelar vi på topp så ska vi kunna vinna även mot Hylte, säger Wikander.

Ja, Tierp har ju imponerat de senaste veckorna och efter juluppehållet är det bara de regerande svenska mästarna som orkat med att besegra Tierp.

– Men det har spetsat till sig riktigt ordentligt i toppen. Vi ligger just nu fyra i tabellen. Men eftersom Örkelljunga på torsdagskvällen överraskade med att besegra Hylte, så blir det mycket tufft, säger Wikander.

Nu har Linköping en match mindre spelad och det är mötet mot tabelltvåan Falkenberg på bortaplan. Vinner Falkenberg den matchen så finns Tierp ändå kvar bland de fyra bästa inför slutspelet.

– Men Linköping har ju också ytterligare två matcher att spela och därför måste vi nog vinna även i sista omgången borta mot Örkelljunga, påpekar Marcus Wikander.

Om Tierp kan hålla sig kvar bland de fyra bästa i tabellen, så får man ju också en extra hemmamatch i slutspelet.

Men med den stabilitet Tierp visat efter sex raka segrar, kan nog Tierp klara sig bra i slutspelet oavsett hur de två avslutande matcherna slutar.

– Vi kommer också med vår absolut starkaste uppställning till Hyltematchen, säger Wikander.

I Hylte ser man fram emot matchen med tillförsikt.

– Ja, det börjar väl bli dags att vinna igen. Vi har ju förlorat de tre senaste matcherna. Men får vi bara servemottagningen att stämma så ska vi nog kunna klara av Tierp, säger Per Anders Sääf sportchef i Hylte.

Hyltes främste poängplockare är Bredley Hemmerling, som Hylte hämtat från USA.

Mer läsning

Annons