Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson gör comeback mot Falkenberg

I en mycket intressant match möts i kväll Tierp Volley och Falkenberg. Tierp ligger för närvarande på en tredje plats i tabellen för elitserien. Hemmalaget ligger sex poäng bakom Falkenberg och vid en hemmaseger är Tierp nästan ikapp sina gäster.

Annons

Men Falkenberg är ett mycket starkt lag och det vill till att Tierp spelar på topp om det ska bli några poäng i den här matchen.

– Vi visade mycket bra lagmoral, trots att vi med knappast möjliga marginal förlorade senast mot Sollentuna. Vi kommar helskärpta till mötet med Falkenberg,säger Tierps lagledare Peter Dahlberg.

– Det är aldrig lätt att möta Tierp uppe i Aspenhallen,säger Ismo Peltoarvo sportchef för Falkenberg.

Ja, Tierp med fyra utlandsproffs ska absolut inte vara chanslösa mot Falkenberg. Men gästerna har en skarpare meritlista och gjorde senast en toppenmatch mot landets just nu suveräna Linköping. Serieledarna vann, men det satt verkligen hårt åt för serieledarna i den matchen.

– Det här bör bli en sevärd match som jag hoppas lockar storpublik, säger Peter Dahlberg.

Det var flera säsonger sedan Tierp var så här bra. När laget spelar på topp så kan Tierp slå vilket lag som helst.

– Vi har visat att vi också kan vända i underläge. Senast i derbyt mot Sollentuna låg vi under med 2–0 i set. Men vände till 2–2 och var ytterst nära att ta hem matchen, säger Dahlberg.

Tierp kommer också med en överraskning till den här matchen. Det är Mats Nilsson, som efter ett uppehåll nu finns med i truppen. Mats var ju landslagsaktuell för några år sedan och kanske får hemmapubliken se den rappa centern åter plocka värdefulla poäng till hemmalaget?

I Falkenberg har man stor respekt för Tierp.

– Det här blir en mycket svår match för oss. Nu har man ju också fått ytterligare en förstärkning i spikern Dean Bittner. Men vi åker upp till Tierp för att bjuda på rejält motstånd det kan jag lova, hälsar Ismo Peltoarvo.

Mer läsning

Annons