Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny härlig skräll av Tierp Volley

/
  • I en fullsatt Aspenhallen vann Tierp över Falkenberg Kyle Mastersson dunkar in bollen och blev utnämnd till bästa spelare i Tierp
 

Tierp Volley gjorde en stormatch på torsdagskvällen och besegrade Falkenberg med 3–1 i set. Laget har ju redan slagit ut regerande svenska mästarna Linköping i kvarten. Nu handlar det om semifinal i SM slutspelet. I helgen blev det knapp förlust nere hos favoriten Falkenberg, som den här säsongen blivit både cupmästare och vunnit Grand Prix.

Annons

Falkenberg började också med att vinna första set inför rekordpubliken 371 i Aspenhallen. Men redan i det första setet visade Tierp att man var på hugget och det dröjde till 17 lika innan cupmästarna kunde komma i kapp.

Sedan gick gästerna ifrån och vann första setet ganska klart.

– Vi var inte riktigt i gång under första set. Men sedan visade vi att vi kan spela på en hög nivå. Vi visade också att vi alltid kommer igen, sa spelande tränaren Andy Wahlström, som berömde hela laget.

I första sets andra halva tilläts också Falkenberg att briljera med sitt blockspel.

Men sedan ändrade hemmagrabbarna taktik och gick mer på mittenspel och det gav resultat. Gästerna blev långa stunder konfunderade och Tierp tog grepp om matchen. Det ska också genast sägas, att hemmalaget vann helt rättvist. Med undantag av första sets andra halva, så var det Tierp som skötte taktpinnen.

– Ja, naturligtvis är jag besviken. Men det var mycket starkt av Tierp att vinna. Dom hade ju också pressen på sig efter vår hemmavinst, sa Falkenbergs tränare Patrik Aparicio.

Hela hemmalaget får stort beröm för den här insatsen. Men ett extra plus måste också Eric Simon få. Han har varit bra i många matcher. Den här kvällen plockade han ensam också hem hela 29(!) poäng.

– Det är när det är roligt att lira som det också går bra för mig, sa en mycket glad Eric, som också påpekade att alla kuggar är lika viktiga i laget.

I tredje set blev gästerna till och med utklassade. Tierp vann setet med hela 25–14. Nere i Falkenberg i söndags vann hemmalaget andra set med utklassningssiffror. Lite märkligt när det handlar om två så bra lag i en semifinal!

En annan iaktagelse som hade stor betydelse i matchen var blockspelet. I första set gick Tierp i fällan och det erkänt starka Falkenbergs blockspel plockade många poäng.

Men resten av matchen presterade Tierp ett blockspel som inte var sämre än gästernas. Snarare så plockade Tierp lite extra poäng där.

I fjärde set såg dock Falkenberg ut att komma igen och kanske vända matchen. Gästerna hade faktiskt ledning med både 15–11 och 16–12. Skulle ändå Tierp kunna komma igen?

Jo, men visst som Andy sa. "Vi kommer alltid igen"

Efter andra timeouten så tog Tierp åter tag i taktpinnen och gästerna fick spela andra fiolen.

– Vi fick upp rätt energi i laget och då är vi riktigt farliga. Vi vann också helt rättvist, sa hemmacochen Marcus Wikander.

Eric Simon satte matchbollen i fjärde setet 25–21 och den stående hemmapubliken kunde inte annat än jubla åt sina favoriter.

Erik Brandsjö saknades i hemmalaget (sjuk). Men här gjorde Jocke Larsson - Willimas ett strålande inhopp.

Gästernas klart främste lirare den här kvällen var högerspikern Kyle Gramit.

TIERP VOLLEY - FALKENBERG 3–1 (21–25, 25–18, 25–14, 25–21)

Bästa poängplockare, Tierp: Eric Simon 29 poäng, Kyle Masterson 15.

Falkenberg: Kyle Gramit 25, Marc Richarson 11.

Sören Åkerman

 

Mer läsning

Annons