Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny måstematch för Tierp Volley

Tierp Volley fortsätter jakten på en plats bland de fyra bästa i tabellen för elitserien. Senast satte laget Södertelge på plats och bjöd även hemmapubliken på en rekordartard upphämtning.

Annons

Vid ställning 14-22 i fjärde set vände hemmagrabbarna och vann setet med 25-23 och matchen med 3-1. Nu har laget en femteplats i tabellen och ska man ta sig upp bland de fyra i toppen, så är det bara seger som gäller.

– Ja, vi måste helt enkelt vinna med 3-0 eller 3-1 och plocka tre poäng. Det är det enda som gäller och med de kvaliteter vi har i laget så ska de absolut inte vara någon omöjlighet, säger Tierps chefstränare Micke Hillgren.

– Men vi får INTE släppa till som vi gjorde senast. Vi måste helt enklet göra färre egna misstag om det ska gå vägen.

– Nu har också Vingåker en verkligt poängstark lirare i Tomas Vilimas och sedan finns ju också Mattias Gustavsson som lirade för Tierp ett par säsonger, säger Hillgren varnande.

– Ni hoppas jag också att vi får mycket publik i Aspenhallen. Vi körde en gratismatch senast mot Södertelge och vi bjöd väl på en mycket underhållande match, menar Hillgren, som hoppas på över 200 hemmafans i Aspenhallen.

Vingåker kommer till Tierp och Aspenhallen med hela sju raka förluster i ryggen. Men hemma i Vingåker vann dagens gäster med 3–1 i början på seriespelet i höstas.

Nu med fyra utlandsproffs bör Tierp också kunna ta revansch för höstförlusten.

En match i matchen blir mellan Vingåkers Tomas Vilimas och hemmalagets Kyle Friend, som båda finns med i toppen av elitseriens poängliga.

– Jag hoppas också att det lossnar igen för Eric Simon. Och spelar Andy Wahlström lika bra som mot Södertelge så kan det gå vägen, menar Micke Hillgren.

 

 

Mer läsning

Annons