Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skräll av Tierp

Annons

I onsdags vann Tierp Volley i den andra semifinalen överraskande med klara 3-0 hemma i Aspenhallen. Det laget presterade på söndagen i Linköpings Sporthall var om möjligt ännu bättre. Tierp vann i tre raka set 25-23, 25-17 och 25-22.
- Det är helt underbart. Vi var i ledning i stort sett under hela matchen, summerade en jublande glad Peter Dahlberg lagledare för överraskningslaget.

Linköping hade 22 raka segrar när Tierp satte stopp för segermaskinen i onsdags. Att Tierp skulle orka med vinna ännu en gång var inget annat än en mycket strong insats.
- Tierp spelade mycket bra och höll ihop laget fint.Det är bara att lyfta på hatten. Men vi kommer igen på tisdag och ska fixa en avgörande femte match här hemma, sa Linköpings sportchef Björn Jugander.
- Vi gjorde en mycket bra match.Nu gäller det att hålla samma höga nivå på spelet hemma i Tierp på tisdag, sa segerlagets suveräne passare och tränare Matthew Young.

Tierp visade ju redan i den första semifinalen nere i Linköping att man var minst lika bra som hemmalaget. Linköping kunde då vinna med minsta möjliga marginal i avgörande femte set (16-14).

Det man visade på söndagen var en hög kvalitet i spelet och det var också Tierp som skötte taktpinnen redan från start. Gästerna tog en snabb ledning med 5-0 i första set och det satte prägel på matchen.
-Ja, vi spelade stabilt under hela matchen. Mycket avgörande var också vårt härliga ryck i andra set, sa Dahlberg.

Ja, i andra set hade hemmalaget en ledning på exempelvis 7-4. Men Tierp kom igen och i kapp. Vid ställningen 11-12 kom rycket. På några minuter hade gästerna skaffat sig en ledning på hela 17-11.En motbacke som Linköping INTE orkade med. Tierp vann andra set med hela 25-17, sedan Josh Riley slagit in setbollen.

Josh, som haft magproblem under de senaste två, tre veckorna, var tillbaka och visade härliga takter.
-Ja, det kände ganska bra i dag och jag orkade riktigt bra, men jag fick göra några byten, sa en lättad Josh som haft det jobbigt den senaste tiden. Nu plockade han hem nästan lika många poäng som Dean Bittner.Josh fick också priset som bäste lirare i Tierpslaget.
-Mycket glädjande var också att vi hade "spridning" på poängplockarna i dag. Helt klart en styrka, sa Peter Dahlberg.Tierp höll en hög standard på sitt spel och det var en volleybollmatch av hög klass.


Nu luktar det väl också en plats i finalen?

- Nej, nej det vill vi absolut inte snacka om ännu. Men vi har ju två chanser att klara av en finalplats. Nu är det dock så jämt och det blir säkert en tuff match hemma på tisdag. Kan vi hålla den höga klass vi visat de senaste två matcherna - så visst finns chansen, tillstod Dahlberg.

Hur som helst så har Tierp nu visat att man hör hemma i toppen på svensk volleyboll. Att slå "oslagbara" Linköping med 3-0 i två raka matcher är imponerande.

Nu blir det spännanade att se hur Tierp klarar den här sitsen. Seger hemma i Aspenhallen på tisdagkväll och man är för första gången sedan 2005 åter i en SM-final.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons