Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny stark insats av Tierp

Peter Dahlberg, lagledare för Tierp Volley, var naturligtvis nöjd efter bortamötet med Hylte på lördagen. Direkt efter två tuffa matcher i Grand Prix åkte Tierp ner till Hylte och plockade hem tre nya härliga poäng. Matchen vanns av Tierp med klara 3–1 och det var bara i andra set som hemmalaget kunde matcha Tierp rejält.

– En härligt skön seger och en efterlängtad revansch på Hylte. Grabbarna spelade stundtals bländande, sa Dahlberg.

Annons

– Vi var väl lite rädda för hur vi skulle klara den här matchen så nära Grand Prix, där vi plockade hem bronsmedaljerna. Men vi utklassade Hylte i första set och vann med siffrorna 25–16, fortsatte Dahlberg.

Nu kanske det gick lite för lätt i matchöppningen.Hylte kom nämligen tillbaka och vann andra set med klara siffror.

Men det skulle visa sig att Tierp var det bättre laget. 3–1-segern var helt i sin ordning. Nye Dean Bittner var under första halvan av matchen, speciellt då i första set, helt strålande.

– Där hade inte Hylte mycket att sätta emot. I andra halvan av matchen kom också Josh Riely igång och satte många härliga poäng, berömde Dahlberg.

Att Tierp nu har två verkliga poängmaskiner överraskade nog Hylte, som är svårslaget i hemmahallen. Tierp visade också styrka i setens slutskede. Runt poängen 16 satte Tierp in en stöt i både tredje och fjärde set.

– Upphämtningen i tredje set där vi låg under med 17–14 var nog också matchavgörande, påpekade Dahlberg.

Tredje setet vann sedan Tierp med 25–22.

– Det går redan riktigt bra trots att jag bara spelat tre matcher med laget, sa poängkungen Dean Bittner, efter matchen.

Totalt plockade Bittner hem hela 26 poäng till Tierp. Josh Riely som i matchslutet satte många bollar i golvet på Hyltes sida, kom upp i 18 pluspoäng.

Josh och Deans framfart fick också hela Tierpslaget att tända till riktigt ordentligt i den här matchen.

I och med segern befäste också Tierp sin position i toppen av högsta ligan. Närmast väntar hemmamatcher mot bottenlagen Södertälje och Vingåker.

– Där har vi alla chanser att vinna och nu hoppas vi på storpublik i Aspenhallen. Våra proffs är absolut sevärda, menade Peter Dahlberg.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons