Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycklig start bakom Tierps förlust

Tierp orkade inte visa upp samma fina takter som i torsdags.

Nu blev det förlust med 3–0 i SALK Hallen nere i Falkenberg. Men hemmalagets 3-0 återspeglar absolut inte skeendet på banan.

Annons

– Nej, om vi undantar första set då man undrade om Tierp var kvar i bussen, så var det mycket jämt hela tiden, sa Falkenbergs klubbchef Ismo Peltoarvo direkt efter matchen.

Ja, första set var en katastrof sett med Tierpsögon. I ett skede låg gästerna faktiskt under med hela 13-3! Men i andra och tredje set hade Tierp ledningar med 22-21 i andra och 23-22 i det tredje setet. I slutbollarna var dock hemmalaget effektivast.

– Båda lagen hade lägen att vinna i båda seten, sa Ismo och det belyser ju hur jämt det var ute på banan efter första set.

– Skillnaden på Tierp den här gången var att Eric Simon INTE kom upp i samma klass som i de två tidigare matcherna, menade Ismo Peltoarvo.

Den som gjorde den jämnaste insatsen sett till hela matchen var rutinerade Andy Wahlström. Både Erik Brandsjö och Eric Simon kom inte i gång förrän i slutet av matchen.

Falkenbergs stora namn var som väntat Kyle Gramit och Marc Richardsson. Båda plockade hem 18 poäng och Kyle visade upp ett starkt register. Bland annat servade han starkt.

Efter det svaga första setet kom Tierp rejält in i matchen och det var knivskarpt hela tiden. Faktiskt var också Tierp i ledning flest gånger under andra och tredje set. Men i slutbollarna hade hemmalaget lyckan med sig.

För övrigt slog Dan Fabry olyckligt ut slutbollen och Falkenberg kunde vinna tredje set med 25-23. Det var för övrigt samma siffror då hemmalaget tog hem andra set.

– Naturligtvis känns det surt så här direkt efter matchen. Men vi visade i andra och tredje set att vi ändå är med ordentligt i slutspelet, sa Tierps bäste i den här matchen, spelande tränaren Andy Wahlström.

– Med minsta lilla lycka så hade vi haft ledning med 2-1 efter tre set. Det som hände i första set har jag tyvärr ingen bra förklaring till.

– Tyvärr var inte alla med på rätt sätt i den här matchen. Men vi fick ju också stryk med 3-0 i kvarten mot Linköping och kom ändå sedan igen och slog ut Linköping, påpekade Andy, som såg fram emot att ta revansch hemma i Aspenhallen på tisdag kväll.

Ja, Tierp har ju visat förr att man kan komma igen. Laget har trots förlusten på söndagskvällen, också visat att man är stark också på bortaplan. Nu skillde det bara ett par bollar i både andra och tredje set för att matchutgången skulle ha blivit en helt annan.

Förutom Andy Wahlström så var centern Kyle Masterson den som visade någorlunda jämna takter hela matchen. Eric Simon och Erik Brandsjö kom mot slutet. Men naturligtvis behövs det skärpa från start hos alla lirare när det nu gäller semifinal i SM-slutspelet.

Med undantag för första set så hade Tierp ett bra spel i den här matchen. Extraplus då också för försvarspelet.

Bra takter hoppas vi också få se i Aspenhallen på tisdag kväll. Om Tierp kan visa samma härliga takter som förra veckan och vinna, så väntar en femte och avgörande match redan på torsdag kväll nere i Falkenberg.

$1

FALKENBERG - TIERP VOLLEY 3-0 (25 -16, 25-23, 25-23)

$1

Bästa poängplockare. Falkenberg: Kyle Gramit 18 poäng, Marc Richardson 18 p. Tierp : Eric Simon 12 p. Andy Wahlström 10 poäng.

 

 

Mer läsning

Annons