Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riley - planens gigant

Tierp Volley hade inga större besvär med att vinna hemmamötet mot Vingåker med 3–0. USA proffset Josh Riely gjorde också sin bästa match inför hemmapubliken i Aspenhallen.

– Jo, det här var nog en av mina absolut bästa matcher för Tierp, sa också Josh efter söndagens segermatch.

Annons

– Tyvärr gick det som jag befarade. Tierp var mycket stabila i sitt spel. Men i nästa omgång möter vi Södertelge och då ska det bli tre poäng, sa Vingåkers spelande tränare Matthias Gustavsson.

Ja, nu gjorde också Tierp en mycket gedigen insats och tillät aldrig gästerna att sticka upp. Det var väl bara i andra set som Vingåker fick vara med i matchen.Ändå vann Tierp här med klara 25-20.

– Ändå är Vingåker bättre än sin tabellplacering, funderade Josh, som såg flera unga talanger i gästernas lag.

Här fanns bland andra 14-årige Andreas Brink och bara ett år äldre Viktor Lindberg som gjorde ett bra intryck. Men Tierp som spelade mycket bra pressade gästerna till en hel rad tekniska misstag.

– Vi har blivit allt bättre och det märks att vi blivit är mer samspelta och effektivare efter Grand Prix, sa Josh, som på frågan om han kommer tillbaka till Tierp Volley nästa säsong svarade han - maybe.

Lite smolk i segerbägaren för Tierp var dock, att Matti Sandelin måste utgå i mitten av andra set. En skada på ena hälsenan var olycklig.

Det var svårt att hitta några brister i Tierps agerande på banan.

– Vi spelade mycket säkert. Servemottagningen var perfekt och servarna var också mycket bra. Det var väl länge sedan vi såg Andy (Andreas Wahlström) slå sex perfekta servar i rad, berömde hemmacoachen Micke Hillgren som berömde hela truppens insats.

Att Andy servade så bra kanske också berodde på, att han på matchdagen firade sin 37 (!) födelsedag. Absolut inga ålderskrämpor där inte.

– Det har också sett allt bättre ut på träningarna, sa Hillgren, som nu ser fram emot derbymötet med Sollentuna borta på torsdag.

Det är också tydligt att de fyra proffslirarna, tre från USA och en från Australien allt mer har hittat sina positioner och smält in i laget. Tierp är starka nu och förstärkte sin tredjeplats i tabellen för elitserien.

Josh Riely och Viktor Lindberg fick pris som bäste lirare i repektive lag.

TIERP VOLLEY–VINGÅKER 3–0 (25–19, 25–20, 25–17)

Bästa poängplockare, Tierp: Josh Riely 15 poäng, Dan Fabry 11. Vingåker: Jake Rosener 11, Viktor Lindberg 10.

 

 

Mer läsning

Annons