Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön trepoängare för Tierp Volley

Tierp Volley var favoriter i bortamötet och derbyt mot Sollentuna. Laget motsvarade också förväntningarna och vann matchen med klara 3–0.

Annons

Hemmalaget räckte helt enkelt inte till och det var bara i andra set som Tierp fick anstränga sig lite extra. Ja, här var faktiskt hemmalaget i ledning ända fram till 18–17. Men då kom Tierp igen och satte fem raka bollar och setet med 25–21.

– Vi vann men utan att spela bra och det är väl också en styrka, sa Tierps chefstränare Micke Hillgren, som var mycket glad åt trepoängaren.

Ni fick jobba för att ta hem tredje set där Sollentuna hade ledningen ända fram fram till 18-17.

– Ja, men jag tog en time out och talade om för grabbarna att dom fick sluta med att ge Sollentuna poäng. En hel rad misstag låg bakom många av Sollentunas poäng. Efter time outen skärpte grabbarna sig och vi kunde gå ifrån och ganska lätt vinna andra set, förklarade Hillgren.

Det var i andra set som matchen avgjordes. Hade Sollentuna orkat fullfölja hade Tierp kanske fått det jobbigt att ta en tre poängare.

– Jag måste säga att Tierp kom billgt undan. Hade vi spelat lite bättre hade Tierp inte vunnit med 3–0. Tierp spelade inte bra men vi var tyvärr lite sämre, summerade Sollentunas tränare Lars Göran Eriksson.

Nej, nu hade inte kantspelarna i Tierp, Andy Wahlström, Eric Simon och Kyle Fried, sina bästa kvällar. Det var i mittplan som Tierp kunde plocka sina vinstgivande poäng.

Men förutom att Sollentuna fick sticka upp ordentligt i andra set var det, utan att storspela, Tierp som skötte taktpinnen.

Tierp spelade väl bäst i tredje set. Här hade man en klar ledning på en tre, fyra bollar. Det närmaste Sollentuna kom var vid ställningen 18–21. Men slutsiffrorna i setet blev 25–21 till gästerna.

Micke Hillgren gav extra plus till passaren Connor Eaton, Marcus Wikander och liberon Martin Molneryd.

På söndag får nog Tierp Volley betydlig tuffare motstånd när topplaget Falkenberg gästar Aspenhallen Tierp.

– Vår målsättning är helt klar. Vi ska ta poäng av Falkenberg.

SOLLENTUNA–TIERP VOLLEY 0–3 ( 21–25, 21–25, 21–25)

Bästa poängplockare, Sollentuna: Viktor Persson, 15 poäng, Staffan Blomgren 7, Anton Grundstedt 7.

Tierp: Dan Alexander 15 poäng, Kyle Friende 13, Eric Simon 12.

 

 

Mer läsning

Annons