Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöplig förlust för Tierp Volley i första semifinalen

Det var ingen direkt glad Peter Dahlberg, lagledare för Tierp Volley, som Sporten fick kontakt med direkt efter slutbollen i den första semifinalen i Linköpings Sporthall.

Annons

– I kväll hade Linköping tur som kunde vinna. Vi var faktiskt det bättre laget, men nu kunde Linköping vinna med minsta möjliga marginal.

Hemmalaget kunde vinna med minsta möjliga marginal 16–14 i femte set. Här hadeTierp ledningen ända fram till 9–8.

Dean Bittner var åter banans kung och plockade själv hem hela 39 poäng till Tierp.

Naturligtvis var det lite beska tongångar i Tierpslägret. Linköping var ju så ytterst nära sin första förlust den här säsongen.

Linköping har gått som tåget den här säsongen. Laget har vunnit allt i elitserien,18 matcher och sedan gick man vidare till den här semifinalen genom tre raka segrar i kvarten.

Alltså var Linköping mycket nära sin första förlust på 22 matcher.

– Ja, och i kväll hade vi dom. Vi skulle ha vunnit den här matchen, men vi tar dom hemma i Aspenhallen på onsdag kväll, lovade Dahlberg.

Hemmalaget vann "programenligt" första set med 25–22. Men även här var Tierp hack i häl.

– I andra och tredje set så spelade vi faktiskt ut Linköping. Serven fungerade perfekt och vi fick ett härligt tryck på Linköping, sa Dahlberg, som var stolt över vad hans grabbar presterade.

Tierp vann här med 25–19 (andra set) och tog sedan hem tredje set med klara 25–21.

Nu talade allt för att Tierp skulle punktera matchen genom att plocka hem även det fjärde setet.

– Tyvärr slarvade vi i upptakten av setet och Linköping lyckades få en stor ledning (10–5).

Nu kom vi dock igen bra, men avståndet var för stort och dom kunde vinna med 25–18, sa Dahlberg.

Men nu hade Tierp i både andra och tredje set mer eller mindre spelat ut hemmalaget och satsningen inför femte och helt avgörande set var total. Nu skulle man komma igen.

Tierp öppnade också bra och var i ledning vid ställningen 8–9. Vid 12–12 lyckades hemmalaget sätta två snabba poäng och hade 14–12.

Endast en poäng från att avgöra matchen alltså. Men här kom Tierp tillbaka och hade 14–14 innan Linköping lite turligt kunde avgöra.

Poängkungen Dean Bittner var bäst på banan med sina smått otroliga 39 poäng.

– Men hela laget ska ha stort beröm för den här insatsen, summerade Peter Dahlberg, som lovade vinst hemma i Aspenhallen på onsdag.

Vi ska också ha i minnet att Tierp slog ut Linköping i kvarten förra året. Då vann Tierp den femte och avgörande matchen i just Linköpings Sporthall.

LINKÖPING–TIERP VOLLEY 3–2

(25–22, 19–25, 21–25, 25–18, 16–14)

Bästa poängplockare. Linköping: Martin Larsson 27 poäng, Luke Smith 22. Tierp: Dean Bittner 39, Dan Fabry 12, Josh Riley 10, Andra Wahlström 9.

Mer läsning

Annons