Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark Insats av Tierp Volley – nollade Habo

– Vi är så här bra när allt stämmer.

Tierp Volleys chefstränare Micke Hillgren var mycket nöjd med sina lirare efter söndagskvällens möte med Habo i Aspenhallen.

Annons

Tierp vann övertygande och kunde bokföra en 3–0-seger över gästande Habo som inte alls spelade dåligt, men förklaringen var att Tierp gjorde en mycket bra insats.

– Hela laget spelade bra och jag själv gjorde väl en av mina bättre matcher den här säsongen. Att vi kunde vinna så klart berodde på, att vi har ett lag som var bättre på alla positioner, summerade Tierps lagkapten Andy Wahlström, som gjorde en helgjuten insats.

Ja, i den här matchen mot tabellgrannen Habo så visade Tierp verkligen klassen. Kanske den bästa matchen den här säsongen. Det var faktiskt bara i första set som Habo tilläts hänga med och trots att Tierp tappade ett par mycket klara ledningar så kunde hemmalaget dra längsta strået i slutskedet och vinna med setsiffrorna 26–24.

Här var det Kyle Friend som satte den avgörande bollen. Kyle, som stod över i fredagens cupmatch mot Vingåker på grund av en knäskada, fanns nu med och spelade strålande.

Andra set visade Tierp mycket fina takter och gästerna fick vara med och "leka" bara under halva setet. Siffrorna 25–16 skvallrar om klasskillnad.

Det var hemmagrabbarna som gjorde Habo dåliga och det är ett mycket högt betyg.

– Vi börjar också få lagmaskinen att fungera, sa en nöjd Micke Hillgren.

Om nu andra setet gick mycket klart till Tierp, så var bilden densamma i det avslutande tredje setet.

Siffrorna var nästan lika stora eller 25–19.

– Vi servade mycket bra hela matchen och jag är även nöjd med servemottagningen. Självklart blev vi också stabilare när Kyle kunde komma tillbaka och spela. Sedan gjorde ju Andy (Wahlström) en strålande insats. Men på förmiddagen gjorde sig en ryggskada påmind för Andy och vi var osäkra på om han kunde spela, sa Hillgren.

Men den skadan märkte vi inte alls av under matchen. Andy storspelade.

Andy fick också pris som bäste lirare i Tierp. Kanadensaren Niko Rukavina utsågs som bäste spelare i gästernas lag.

TIERP VOLLEY–HABO 3–0 (26–24, 25–16, 25–19)

Bästa poängplockare, Tierp: Kyle Friend 20 poäng, Andy Wahlström 11 p. Habo: Adnan Herco13 p, Niko Rukavina 8 poäng.

Mer läsning

Annons