Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark öppning bäddade för Tierpseger

– Det här gick jättebra och träningarna går också allt bättre. Ja, det var en av mina bättre matcher, tillstod Dean Bittner, en mycket nöjd matchvinnare i Tierp Volley.

Annons

Hela Tierpstruppen gjorde en mycket bra insats, då med undantag för tredje setet. Men det stora namnet den här kvällen var poängmaskinen Dean Bittner. Han plockade själv hem hela 24 poäng till hemmalaget och var suverän i det mesta han företog sig. Deans misstag under hela matchen var lätt räknade.

Dean har höjt sig också när det gäller servandet. Sollentuna hade stora besvär när han servade. Nu kom det också att bli många pass från Matthew Young. Kanske för många?

– Nej, nej jag vill ha ännu fler bollar (skratt), sa Bittner lite skämtsamt.

Men helt klart så har anfallsspelet hos Tierp fått en högre dimension.Ändå var inte den andre poängmaskinen lika alert som vanligt?

– Nej, Josh har legat magsjuk och kunde inte göra sig rättvisa i kväll, förklarade Micke Hillgren som coachade Tierp.

Åter till själva matchen så började Tierp lite trevande och gjorde några misstag i matchöppningen.

Men när först Matthew och sedan Dean visade upp servar av hög klass, så kunde inte Sollentuna stå emot. Nu fick ändå gästerna vara med och "leka" fram till 15-14. Men det berodde oftast på misstag från hemmalirarna.

Setet vanns klart med siffrorna 25–20.

– Tierp var bättre än oss.Speciellt då när det gällde både serve och servemottagning, tillstod också Sollentunas tränare Lars - Göran Eriksson efter derbyförlusten.

– Det var skönt att se att grabbarna kunde hålla en så hög nivå under större delen av matchen, sa också Micke Hillgren.

I andra set var det också Tierp som skötte taktpinnen.Men i upptakten stretade gästerna emot bra.

När väl Tierp kom igång så blev Sollentuna på efterkälken.Efter halva setet så visade också Dan Fabry härliga takter i serven. I hela sju servar plockade sedan hemmalaget viktiga poäng. Sollentuna tog dubbla timeout. Men inget hjälpte. Tierp vann andra set med solklara 25-17. Setbollen - Ja den slog förstås Dean Bittner in.

– Vi var rädda för tredje setet och det visade sig vara befogat, sa Micke Hillgren.

Ja, här fick vi se en scenförändring som var oväntad.

Gästerna skärpte sig, medan Tierp tappade linjerna i sitt spel. Därtill slarvadets det för mycket av hemmaspelarna.Det fina spelet från första och andra set var som bortblåst?

Gästernas ryck kom vid ställningen 11-11. På bara någon minut var ställningen ändrad till 11-14 och den motbacken kunde inte Tierp ta sig uppför. Sollentuna vann tredje set med klara 25-16!

Skulle det kanske bli en ny femsetare? Alla tre tidigare möten mellan lagen den här säsongen har avgjorts i fem set.

Men, nej visst blev det lite dramatik i det avslutande setet, men den här kvällen var Tierp det bättre laget.

I slutbollarna visade hemmagrabbarna den bästa skärpan och en blockpoäng vid ställningen 22-20 blev helt avgörande.

Tierp vann matchen helt rättvist det fjärde setet med 25-20. Än en gång var det Bittner som satte den avslutande poängen .

En lyckad öppning för Tierp Volley som i den andra kvarten lirar borta mot Sollentuna på onsdag.

Däremot var publiksiffran en stor besvikelse. Ynka 193 kom för att se två av Sveriges bästa lag lira SM-slutspel i Aspenhallen.Tydligen är sportintresset på låg nivå i tätorten Tierp.

Sören Åkerman
Tel. 026-15 93 80
sporten@gavlenyhetsbyra.se

Mer läsning

Annons