Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt bortamöte för Tierp Volley

Tierp Volley gjorde ju en mycket stark insats när laget i torsdags hemma i Aspenhallen slog Sollentuna i en tuff femsetare. Här tog också Tierp en härlig revansch för nederlaget i svenska cupens semifinal veckan före.

Annons

Revanschsegern torde också ha stärkt självförtroendet hos Tierpsgrabbarna. Det kan nog också behövas till dagens möte med regerande svenska mästarna Falkenberg på bortaplan.

– Att möta Falkenberg är väl den svåraste uppgiften i elitserien.Men vi är absolut inte chanslösa, säger Peter Dahlberg lagledare för Tierp Volley.

Nu saknar Tierp ett par tre spelare inför dagens match. Men Tierp har ju en bra trupp den här säsongen, så det ska INTE behöva betyda allt för mycket.

– Nej, problemet vi haft hittills är att vi varit för ojämna. Kan vi prestera en hög nivå från start och hålla den under hela matchen så ska Falkenberg få det jobbigt lovar Dahlberg.

Jo, men visst måste Falkenberg hållas som klara favoriter i den här matchen. Men visst, kan Tierp prestera volleyboll på toppnivå, så finns ju chansen att överraska.

– Ja, vi åker ju inte 60 mil ner till Falkenberg för att ta stryk. Vi ligger ju tvåa i serien, medan Falkenberg har fjärdeplatsen, påpekar Dahlberg, som ser fram emot mötet med mästarna.

I Falkenberg har man noterat att Tierp har inlett säsongen bra.

– Ja, det här blir en spännande utmaning för oss, säger klubbchefen Ismo Peltoarvo som är speciellt imponerad av Tierps passare och tränare Matthew Young.

– Ja, Young är säkert elitseriens bäste passare och sedan har ju Tierp vunnit tre av de hittills spelade omgångarna av elitserien, påpekar Ismo.

Men ni har väl en samspelt trupp.

– Ja, vi har kanske den mest samspelade truppen i elitserien. Vi har ju i stort fått behålla hela truppen som tog SM-guld förra säsongen, säger Ismo, som själv kan ståta med hela tio (!) SM- guld.

De vassaste spelarna i hemmalaget är Kyle Gramit och Marc Richardson. Båda spikers som anfaller på var sida och är mycket svårstoppade poängplockare.

Kan Tierp hålla dessa herrar i schack så är mycket vunnet i jakten på poäng i Falkenbergs Idrottshall.

 

Mer läsning

Annons