Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp bröt Linköpings volleybollsvit

Skulle Tierp kunna kvittera till 1–1 i matcher mot seriesuveränen Linköping – som med 22 raka volleybollsegrar i bagaget kom till Aspenhallen – det var frågan många ställde sig.

Svaret är ja.

Annons

Efter att nästan fått Linköping på fall i en stenhård match i deras egen arena kunde nu Tierp bryta segersviten och det övertygande genom att vinna med klara 3–0 i set efter en riktigt väl genomförd match.
Tierp hade greppet i stort sett under hela matchen. Från 14–14 i första set där man till slut gick ifrån till 25–23 till Dean Bittners avslutande 25–20 poäng i tredje set regerade hemmalaget.
På 65 minuter fick Linköping se sin fina svit spräckt och nu har Tierp ett litet psykologiskt grepp inför fortsättningen av den här semifinalen.
– Linköping kommer säkert ut som ett nytt lag till nästa match men många av våra killar är vana vid att spela i stora hallar också. Vi har ett klokt lag rakt igenom där sammantaget alla moment i en volleyboll match behärskas. Det syntes att Linköping inte var riktigt vana vid att vara så nära förlust och med betydligt yngre killar i laget kände man säkert av pressen, tyckte Tierps coach Mikael Hillgren.
Suveränen på plan var återigen Dean Bittner som med sina 22 poäng grundlade hemmalagets seger och visst betyder Bittner och de tre importerna Matthew Young, Josh Riley och Dan Fabry mycket för laget. Kvartetten gjorde sammanlagt 45 poäng men resten av laget kompletterar fantastiskt bra vilket man med besked visade i den här matchen.
De 267 personerna i publiken hjälpte sitt lag genom de tre seten och stod jublande upp när matchbollen slogs in. En spännande fortsättning följer nu och nästa hemmamatch, semifinal fyra i Aspenhallen, går av stapeln på tisdag i nästa vecka. Att Linköping kommer att få känna på spikers, passare och centrar med muskler från Uppland är bara att vänta på för östgötarna.

Mer läsning

Annons