Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp föll i avgörande set

Det krävdes ett femte och avgörande set för att få fram det lag som ska möta Falkenberg i svenska cupens final i Uppsala om två veckor.

Nu drog gästande Sollentuna det längsta strået och vann det avgörandet setet.

Annons

I matchupptakten verkade det som om hemmagrabbaran inte var med på noterna. Sollentuna kunde vinna de två första seten. Men Tierp kom igen på ett strålande sätt och tog hem både tredje och fjärde set. I femte servade Sollentuna bra och kunde gå ifrån vid ställningen fyra lika.

– Tyvärr verkade det som om våra grabbar inte hade fattat att det var match och att det gällde semifinalen i svenska cupen. Men samtidigt måste hela laget få beröm för det man visade upp i tredje och fjärde set, sa Tierps lagledare Peter Dahlberg direkt efter lördagskvällens semifinal.

Nej, som sagts så verkade inte hemmalagets lirare vara helt på gång i matchupptakten. Sollentuna ledde exempelvis med hela 18-9 (!) i första set och publiken började undra om Tierp maskerade formen. Lagen möts nämligen i elitserien redan på torsdag i Aspenhallen. Då gäller det ju viktiga seriepoäng.

Men nu ska också hemmagrabbarna ha beröm för en verklig upphämtning i första set 9-18 blev i slutskedet så tätt som 22- 24. Men gästerna lyckades ändå vinna första set med 25-22.

I andra set visade Tierp upp fina kvaliteter och även om Sollentuna gick ifrån till 19-16, så kändes det att Tierp ändå var riktigt med i matchen. Ja, det var så tätt som 23-24 innan Sollentuna åter kunde avgöra.

Nu hade gästerna 2-0 ledning och en hel del talade väl för att Sollentuna skulle avgöra redan i det tredje setet.

– Men nu var våra grabbarna ordentligt på gång och visade i tredje setet att vi har fina kvaliteter i laget. Speciellt vill jag hylla Rickard Ahlund, som var något av matchens lirare. Josh Riley tog som vanligt flest poäng, men det var Rickard som var den stora överraskningen i matchen, berömde Peter Dahlberg.

Tierp fortsatte i fjärde set på den inslagna vägen. Här blev siffrorna jämnare (25-23), men det var Tierp som skötte taktpinnen.

I den här matchen lancerade Tierp också en nytillskott i Jesper Kans.

– Ja, han har tidigare spelat i Säter och gjorde nu en fin insats, berömde Dahlberg, som gav hela Tierpslaget beröm för insatserna, speciellt då i tredje och fjärde set.

– Det här var också en fin genomkörare till seriemötet på torsdag. Men då måste vi se till att grabbarna är på hugget redan från start, sa Dahlberg.

$1

TIERP VOLLEY - SOLLENTUNA VK 2-3 (22-25, 23-25, 25-19, 25-23, 6-15)

$1

Tierps bäste poängplockare: Josh Riely 20 poäng, Rickard Ahlund 13 poäng.

Mer läsning

Annons