Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp föll med flaggan i topp i Falkenberg

Efter ett lite tamt första set så spelade Tierp strålande och pressade Falkenberg. Hemmalaget vann med 3-0, men i andra och tredje set vann hemmalaget med minsta möjliga marginal.

Annons

Kanske blev det ändå lite väl tufft för Tierp med två matcher på lika många dagar mot topplagen Linköping och Falkenberg.

Linköping är ju regerande svenska mästare och Falkenberg har vunnit fyra SM-guld på de senaste fem säsongerna. I matchen mot Linköping vann ju Tierp med 3-1 och siktar nu på att ta sig in bland de fyra bästa som får lira Grand Prix.

– För det första så har jag aldrig sett Falkenberg så bra som i den här matchen. Vi spelade inte bra i första set. Men sedan gjorde vi två bra set, sa Tierps chefstränare Micke Hillgren direkt efter matchen.

Tierp som startade lite blekt kom igen riktigt bra i andra och tredje set.

– Mycket starkt också av grabbarna att komma igen efter ett underläge på hela 3–10 i öppningen av andra set.

Här slog deras Justin Brubaker in hela sju serveess och han låg bakom den fina starten som hemmalaget fick i andra set.

Men Tierp kom alltså igen och Falkenberg fick verkligen jobba för att ro hem setet med minsta möjliga marginal.

– I tredje set var det omvänt. Här var vi i förarsätet under stora delar av setet. Vi hade också sedan i slutet 19-18, men slog ut en boll. Men vi fortsatte att pressa Falkenberg och ledde bland annat med 23–22, sa Hillgren.

I slutbollarna kunde sedan hemmalaget ro hem setet (25–23) och matchen med 3–0.

Hela Tierpslaget får godkänt för den här matchen. Extraplus till Matti Sandelin, som gjorde sin bästa match i Tierpströjan,Kyle Friend och Andy Wahlström.

– Nu kunde inte Dan Alexander gå för fullt efter en stukad fot i söndagsmatchen. Men Dan kommer säkert tillbaka i nästa match hemma mot Hylte på söndag, sa Hillgren.

FALKENBERG–TIERP VOLLEY 3–0 (25–16, 25–23, 25–23)

Bästa poängplockare. Falkenberg: Justin Brubaker 17 poäng, Linus Tholse 15 p. Tierp: Kyle Friend 10 p, Dan Alexander 9 p, Andy Wahlström 8 poäng.

$1

 

Mer läsning

Annons