Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp måste höja sig

– Vi måste nog spela ännu bättre nere i Sateliten för att vinna igen.

Annons

Peter Dahlberg, lagledare för Tierp Volley, varnar för en mycket tuff match i kväll. I den andra kvarten är det Sollentuna som har hemmaplan och efter Tierps klara seger hemma i Aspenhallen på söndagskvällen, så torde hemmalaget vara taggade till tusen inför kvällens match.

Å andra sidan så lär ju inte Tierp ha sämre självförtroende efter den klara segern senast och det spel som Tierp visade upp i tre av de fyra seten i Aspenhallen.

Kan sedan också Dean Bittner plocka lika många poäng och en Josh Riley som har hämtat sig från magsjukan senast. Ja, då ska Sollentuna få det jobbigt.

– Vår målsättning är naturligtvis att ha en matchledning om 2-0 inför den tredje kvarten hemma i Aspenhallen på söndag, säger Dahlberg.

Inför förra mötet så hade alla tre matcherna mellan lagen slutat 3-2. Ett mönster som alltså Tierp bröt i söndagsmatchen efter seger med 3-1.

– Vi kommer med samma trupp. Sedan får vi se med vilken sexa vi öppnar matchen med. Jag vet i nuläget inte hur det står till med Josh, men jag hoppas att han är helt OK,säger Dahlberg.

I Sollentuna är man förhoppningsfull och tror på seger.

– Som vanligt i dom här derbymatcherna så blir det hårt och jämt. Jag tror att dagsformen blir avgörande. Kan Martin Yngerskog och Diego da Gama plocka farm sina bästa sidor, så ska Tierp få det riktigt svettigt, säger Ketil Turner ordförande för Sollentuna Volley.

Med andra ord, det är dukat för en verklig rysare i Satelitens Sporthall i kväll.

Kan Tierp upprepa sin söndagsseger, så har laget ett jätteläge inför den tredje kvarten i Aspenhallen på söndag.

Mer läsning

Annons