Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp räckte inte till

Tierp, som var så nära att avgöra hemma i Aspenhallen på tisdagskvällen, kunde inte komma upp i rätt nivå på torsdagskvällen. Favoriterna Linköping vann med 3–0 hemma i Sporthallen.

Annons

Men Tierp var hack i häl på hemmalaget under de två första seten.

Tierp ska också ha all heder av den här säsongen, som alltså slutade med en hedersam förlust i den femte och helt avgörande semifinalen nere i Linköping,

– Vi gjorde en mycket bra match i kväll och det blir härligt att få spela final, sa Bo Kindgren i Linköpings VC.

– Just nu känns det otroligt besviket. Men vi kom inte upp rätt nivå i kväll. Verkligen synd att vi inte kunde avgöra hemma på tisdagskvällen och jag lider verkligen med Andy Wahlström, som insjuknade natten före tisdagsmatchen. Mycket talar väl för, att med Andy i laget hade vi vunnit hemma i Aspenhallen, sa Tierps lagledare Peter Dahlberg.

Frånsett tredje set så var matchbilden den, att hemmalaget var i ledning under större delen av matchen. Men Tierp tog sig flera gånger i kapp.

Nu gjorde favoriterna Linköping sin bästa match under de fem semifinalerna mot Tierp och vann den avgörande matchen helt rättvist.

Närmast var Tierp i andra set. Här hade gästerna ledning i början av setet och hade 21–21. Men Linköping hade den bästa skärpan i slutbollarna.

Både första och andra set var jämna, men hemmalaget kunde avgöra i slutbollarna.

– Tyvärr fick vi inte till servespelet i kväll. Men förlusten berodde till största delen på att Linköping gjorde en mycket bra match, men sett till alla fem semifinalerna vinner vi seten med 10–9, påpekade Dahlberg.

I tredje setet var Tierp också med bra under första halvan, men i slutet gick hemmalaget klart i från.

– Naturligtvis är vi besvikna just nu efter den här förlusten. Men med lite distans till det hela, så måste vi vara nöjda med säsongen. En bronsplats både i SM–slutspelet och i Grand Prix

och tänk om vi hade haft Dean Bittner (poängkung) med redan i höstas, sa Dahlberg.

– Jag vill också tacka ALLA både i laget och utanför laget för det som uträttats den här säsongen, avslutade Peter Dahlberg.

Ja, inte sedan 2005 har Tierp Volley kommit så här långt i SM-slutspelet. Då lirade Tierp final mot Hylte. Helt klart en strong insats den här säsongen och man var så nära att slå ut storfavoriterna Linköping!

LINKÖPING VC–TIERP VOLLEY 3–0 (25–22, 25–22, 25–18)

Bästa poängplockare, Linköping: Martin Larsson 23, Luke Smith 13.

Tierp: Dean Bittner 20, Josh Riley 13.

Mer läsning

Annons