Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp slog Sollentuna i rysare

– Jäkligt skönt att vinna och få ta revansch på Sollentuna.

Tierps libero Martin Molneryd uttrycker vad hela hemmalaget kände efter segern över Sollentuna på torsdagskvällen.

Annons

Tierp vann med 3–2 och plockade hem bonuspoängen efter ett mycket dramatiskt femte och helt avgörande set.
Här vann Tierp med siffrorna 16–14.
Det var Dan Fabry som slog in matchbollen på en serve vid ställningen 15–14. Martin Molneryd storspelade också från sin liberoposition.
Den här matchen, som gav Tierp en härlig revansch, gav ett spegelvänt resultat jämfört med förra mötet i svenska cupen.
Nu öppnade Tierp mycket starkt och kunde vinna både första och andra set med siffrorna 25–23. Josh Riley slog in setbollen i andra set. I första set servade Sollentuna ut vid ställningen 24–23 till hemmalaget.
– Mycket starkt av grabbarna att komma igen i femte set . Vi spelade inte bra i tredje och fjärde set. Där blev vi för fega samtidigt som Sollentuna spelade bra, sa Tierps lagledare Peter Dahlberg.
Ja, vad som hände med Tierps spel i tredje och fjärde set är lite svårt att förstå. Det blev hela 25–15, 25–16 till Sollentuna och det mesta talade för att gästerna hade vänt matchen och skulle även plocka hem det avgörande setet.
– Ja, visst kändes det lite surt. Vi borde ha vunnit när vi nu hade dom i brygga, sa också gästernas center Tobias Eriksson direkt efter matchen.
Ja, det avgörande setet blev dramatiskt.
Tierp hade ledning med både 5–2 och 9–6 i det femte setet. När Tierp sedan också skaffade sig en ledning med 13–10 så såg det ut att gå vägen.
Men gästerna gav sig inte och var i kapp till 13–13. Men i det dramatiska slutskedet visade hemmagrabbarna de bästa nerverna och Dan Fabry kunde sätta den andra matchbollen med ett serveess till 16–14.
Både Sollentuna och Tierp har flera nya spelare i laget och kommer säkert att bli mer samspelta framåt i seriespelet. Tierp möter närmast Falkenberg, medan Sollentuna ska ta sig an Södertelge.
Diego da Gama var gästernas främste. I Tierp gjorde Dan Fabry sin bästa match för säsongen. Josh Riley plockade också som vanligt många poäng. Men det var också en skarp laginsats som låg bakom den här sköna revanschen.
TIERP VOLLEY–SOLLENTUNA 3–2 (25–23, 25–23, 15–25, 16–25, 16–14)
Bästa poängplockare. Tierp: Dan Fabry 23 poäng, Josh Riley 20 p, Sollentuna: Diego da Gama 23 p, Staffan Blomberg 15 p, Martin Yngerskog 15 poäng.

Mer läsning

Annons