Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp slog svenska mästarna

Trots att regerande mästarlaget Linköping startade bäst i varje set, så var det ändå Tierp som visade klassen.

Matchen slutade med 3–1-seger för Tierp och det var en klar seger med setsiffrorna 22-25, 25-27, 25-15 och 22-25.

Annons

– Förra säsongen hade hade vi en mycket bra fungerande lagmaskin. Men hittills den här säsongen har vi inte fått till det. Men vi blir bättre och bättre för varje match. Den här matchen vann Tierp helt rättvist. De hade killar som också vågade mer än våra spelare.

Bo Kindgren sportchef för Linköping Volley gav sin analays av söndagsmatchen i Linköpings Sporthall.

– Nyckeln till den här härliga segern var, att vi fungerade som en lagmaskin, sa Micke Hillgren chefstränare för Tierp Volley direkt efter den starka matchen av gästerna.

– Vi spelade mycket bra speciellt under de två första seten, sa Hillgren och berömde hela Tierpstruppen.

Trots att Eric Simon inte hade kunnat träna en enda gång med sina lagkompisar (Eric som kommer från Kanada landade på svensk mark så sent som på fredagskvällen), så gjorde han en mycket stabil insats nere i Linköping.

I första set var hemmalaget i ledning ända fram till 20 lika. Men här tog Tierp hand om taktpinnen resolut och vann setet med siffrorna 25-22.

– Vi gjorde också en stark insats under andra set, sa en mycket nöjd Hillgren.

Här hade hemmalaget ledning med hela 16-11 innan Tierp tände på alla cylindrar.

Nu stretade ändå Linköping emot och hade exempelvis ledning med 23-22 innan gästerna kunde visa den bästa skärpan i slutbollarna och vann setet med 27-25.

Men vad hände i det tredje setet?

– Ja, här var vi bra med fram till 10-10, men sedan satte dom en rad servar och fick grepp om setet, sa Hillgren som en förklaring till "raset" och setsiffrorna 25-15 i hemmafavör.

Skulle Linköping kunna vända och ändå vinna matchen?

Ja, åter igen så öppnade hemmalaget bäst och var i ledning med exempelvis 9-7.

Tierp var verkligen på hugget och tog sedan över och ledde med klara 20-16 innan hemmagrabbarna åter stretade emot lite. Linköping var som närmast uppe vid 21-23 innan Tierp med ett par säkra aktioner satte punkt för elitmatchen.

– Hela laget ska ha beröm för den här insatsen. Extra plus till Dan Alexander, Kyle Friend. Eric Simon visade redan i sin första match att han blir en stor tillgång. Exempelvis gör Eric aldrig några misstag. Marcus Wikander jobbade också härligt i centerposition. Men som sagt - hela laget fungerade och vi vann tack vare att vi jobbade som en lagmaskin, summerade Micke Hillgren.

Via övernattning i Göteborg åkte Tierpstruppen vidare för semifinal i Ligacupen. Tierp möter i dag Falkenberg i semifinalen. Hemmalaget är stora favoriter, men skulle Tierp lyckas vinna så ska finalen i ligacupen spelas i Tierp den 20 december.

LINKÖPING VOLLEY–TIERP VOLLEY 1-3 (22-25, 25-27, 25-15, 22-25)

Bästa poängplockare. Linköping: Lincoln Williams 25 poäng, Albert Eriksson 14 p. Tierp Volley: Kyle Friend 19 poäng, Dan Alexander 15 p, Erik Simon 13 poäng.

Mer läsning

Annons