Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley bör kunna vinna

Kan Tierp tygla det unga entusiastiska Falköping? Ja, det återstår att se. Juniorerna från volleybollgymnasiet gästar i dag Aspenhallen i Tierp och självklart vill eleverna visa att man kan mäta sig med Tierps lirare.

Annons

Nu vill väl också Tierp visa att den klena insatsen nere i Linköping förra helgen var en tillfällighet. Tierp ursäktas till viss del av att man inte kunde ställa upp med ordinarie lag.

Publiken kommer säkert att få se en snabb och händelserik match i kväll. Falköping vann senast med klara 3–0 mot Örkelljunga och det imponerar.

– Ja, tror det blir en tuff uppgift för oss.Men vi vann däruppe förra säsongen, så vi siktar på poäng den här gången också.

– Vi satsar på prestation och utveckling av spelarna,säger tränaren Göran Pettersson.

Laget har också tre verkligt resliga lirare. Trion är hela 204 långa och här kan ju Tierp få det riktigt jobbigt.

Lagets främste poängplockare heter Vilhelm Nilsson och är 17 år.

– Det gäller för oss att sätta press på deras spelare. Vi får inte låta dom ta överhand, säger Tierps lagledare Peter Dahlberg.

-Sedan måste vi också visa upp ett jämnare spel om vi ska vinna. Vi måste ha en högre lägsta nivå.

– Det är också viktigt att vinna de två matcher som är kvar före juluppehållet (Örkelljunga hemma nästa helg).Då kan vi också få ett bra utgångsläge för att ta en plats bland de fyra bästa inför slutspelet, säger Dahlberg

Till dagens match kommer också Tierp med sitt absolut starkaste lag.

Mer läsning

Annons