Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley siktar mot SM-guld

Peter Dahlberg, lagledareför Tierp Volley, är fylld av förväntan när nu spelet om SM -medaljerna börjar.
– Det är nu det verkligt roliga börjar. Det här har vi sett fram emot ända sedan i höstas.

Annons

I den första kvartsfinalen gästar Sollentuna i kväll Aspenhallen i Tierp. I grundserien var Tierp klart före Sollentuna i sluttabellen. Men matcher mellan lagen har varit mycket jämna. Alla tre matcher har också gått till fem set.

Senast Tierp var i en SM-final var 2005. Då innehöll laget skarpa utlandsproffs. Bilden är nu liknande den under finalåret.Tierp har fyra utlandsproffs i truppen.

Alla fyra, Matthew Young, Dean Bittner, Josh Riley och Dan Fabry, har stor rutin och det kan ju behövas i det tuffa slutspelet.

Förra säsongen visade Tierp härliga takter när favoriterna Linköping slogs ut i kvarten. Den femte och avgörande matchen spelades för övrigt i Linköping, vilket gjordeTierps prestation extra stark.

Nu har man tack vare fjärdeplatsen i tabellen den fördelen att man börjar hemma, och skulle det gå till en femte och helt avgörande match, spelas den också i Aspenhallen.

– Vi ska naturligtvis göra allt för att gå vidare till semifinal. Men nu tar vi en match i taget och det gäller att besegra Sollentuna, påpekar Dahlberg.

Nu är det derbykaraktär över matcherna och det blir säkert ovissa matcher.

– Ja, det blir väldigt tufft. Sollentuna brukar ju göra sina allra bästa matcher just – mot oss. Men vi kommer med starkast möjliga lag och spelar vi på topp så har vi chans att vinna, menar Dahlberg.

– Spelet har också stämt allt bättre för oss. Segermatchen senast borta mot Örkelljunga är ett bevis på detta. Passaren Matthew Young är väl den som visat den mest stigande formkurvan,säger Dahlberg.

De stora poängplockarna Dean Bittner och Josh Riley finns ju med i toppskiktet av elitseriens poängliga. Centern Dan Fabry har också plockat många poäng. På centerpositionen finns också come backande Mats Nilsson.

Alltid välspelande liberon Martin Molneryd och veteranen Andy Wahlström är också mycket viktiga puzzelbitar i årets lagbygge.

– Jag hoppas verkligen att de boende i och omkring Tierp tar tillfället i akt och kommer till Aspenhallen. Det handlar ju om SM-slutspel och där Sveriges bästa volleybollag finns med, påpekar Dahberg och hoppas på storpublik i Aspenhallen.

Mer läsning

Annons