Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley tar emot regerande mästarna

Med Tierps storspel och 3-0-segern över Örkelljunga i färskt minne strax före jul, så ska det väl inte vara omöjligt att klara hem poäng mot Linköping på söndag.

Annons

Regerande svenska mästarna Linköping gästar på söndag Tierp och Aspenhallen. Tierp, som faktiskt också vann bortamötet med Linköping, gick allt bättre under höstsäsongen och målsättningen är helt klar.

– Ja, vi siktar naturligtvis på att kunna ta en plats bland de fyra bästa i tabellen när grundserien är färdigspelad, säger Tierps chefstränare Micke Hillgren.

En plats i toppkvartetten ger ju vissa fördelar inför SM slutspelet. Exempelvis kan man få välja motståndare.

Men nu gäller det i första hand hemmamötet med Linköping på söndag.

– Det blir ju en mycket viktigt match. En seger skulle betyda mycket, säger Hillgren.

Hur ser det ut i truppen inför nystarten efter jul- och nyårsuppehållet?

– Alla utom Dan Alexander är i gång och vi har tränat bra.

– Den ende som har lite problem är Dan, som på grund av förkylning inte tränat fullt ut den här veckan. Men förhoppningsvis är han kry till söndagsmatchen. Om inte Dan kan spela så kommer Mats Nilsson att hoppa in som center, säger Hillgren.

Tierp med sina fyra utlandsproffs gick allt bättre under höstssäsongen. Samspelet i laget blev allt bättre.

– Spelar vi som mot Örkelljunga, så ska chanserna att vinna vara goda, menar Hillgren.

Hos Linköping vill man naturligtvis ta revansch för förlusten hemma i höstas.

– Ja, men Tierp har ju ett bra lag och jag tror det blir en mycket jämn match uppe i Aspenhallen, säger Bo Kindgren i ledningen för Linköping.

– Vi har ju tre unga utlandsproffs, men det tar tid att få allt att stämma. Nu har vi blivit allt bättre för varje match. Vår främste poängplockare är Fredrik Gustavsson, berättade Kindgren, som alltså hoppas på revansch uppe i Aspenhallen.

Linköpings tvåmetersmän heter centern Andreas Berlin (201), spiker Tomasz Mroz (204) och Lincoln Williams också spiker (200).

Både Tierp och Linköping står inför söndagsmatchen på 14 poäng och lagen innehar femte respektive sjätte plats i tabellen.

 

Mer läsning

Annons