Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley tog en härlig revansch på Habo

Tierp tog en hett efterlängtad revansch på Habo i volleybollens elitserie och vann med 3–1 i set. I hemmamötet tappade ju Tierp en klar ledning i fjärde setet och gästerna kunde då plocka åt sig segern. Men i Habo Sporthall på söndagen så kunde Tierp vinna och plocka med sig tre sköna poäng. Det var en tillfredställd trupp som äntrade bussresan hem till Tierp på söndagskvällen.

Annons

– Hela laget gjorde en mycket stark insats, berömde Tierpscoachen Micke Hillgren direkt efter fullpoängaren.

– Men upptakten blev kaosartad. Andy Wahlström slog upp en ryggskada och eftersom vi på grund av sjukdomar, skador och att en spelare måste stanna hemma av familjeskäl, bara hade åtta spelare att tillgå så blev det problem, sa Hillgren.

Nu blev det ändå en lyckad start för Tierp, som tog hem första set med siffrorna 25–19. Redan från start stämde det mesta för Tierp.

- Ja, vi servade fatastiskt bra och när även både servemottagning och block fungerade, så fick vi press på Habo,sa Hillgren.

Den härliga öppningen tog Tierp med sig till andra set. Här satte man press på Habo från start och med snarlika siffror 25-18 tog man hem setet och hade alltså en 2-0 ledning. Redan här hadeTierp en poäng säkrad.

När Tierp hade tappad Andy som på uppvärmningen slog upp sin gamla ryggskada, så flyttade man upp liberon Martin Molneryd som kantspelare.

Nu blev det ändå ett litet mothugg i det tredje setet. Habo kom efter pausvilan ut starkt och lyckades rycka i början av setet. Hemmalaget kunde sedan hålla undan även om Tierp kom på slutet av setet. Habo vann tredje set med 25-19 och nu kanske Tierp skulle råka ut för det som hände i hemmamatchen?

Men nej, visserligen var Habo med vid ställningen 17 lika.Men här steg Josh Riley fram och servade starkt. Tack vare Josh servar så fick Tierp en ledning på ett par tre bollar och kunde sedan hålla undan och vinna det avgörande setet med 25-23.

Tack vare segern så håller Tierp sin position i tätskiktet. Nästa helg kommer hittills obesegrade Linköping på besök i Aspenhallen.Här får Tierp verkligen bekänna färg och förhoppningsvis har man då en bredare trupp.

HABO–TIERP VOLLEY 1–3 (19–25, 18–25, 25–19,23–25)

Bästa poängplockare. Habo: Adnan Herco 22 poäng, Matthew Fugard 10 p. Tierp: Dean Bittner 24 p, Josh Riley 23 poäng.

Mer läsning

Annons