Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley tog en poäng i Sollentuna

En volleybollmatch kan knappast bli jämnare. Tierp tog en pinne med hem från bortamötet med Sollentuna. Hemmalaget vann med 3–2. Men att matchen var mycket jämn bevisas väl av att femte och avgörande set slutade 15–13. Alltså minsta möjliga marginal.

Annons

– Grabbarna visade mycket hög lagmoral och det här bådar gott inför hemmamötet med topplaget Falkenberg på söndag, sa Peter Dahlberg lagledare för Tierp Volley.

Trots förlusten gjordeTierpslaget en mycket bra match. Det här var också en match som kunde ha slutat hur som helst.

De två första seten gick till hemmalaget med siffrorna 25–22, 28–26. Men redan här fick publiken i Sateliten i Sollentuna vara med om verkliga svängningar.

– Ja, det var en match som hela tiden svängde. Ena stunden ledde vi och strax efter hade Sollentuna ledningen, sa Dahlberg efter matchen, som inte heller saknade dramatik.

– Nu drabbades vi också av ett par, tre märkliga domslut i första och andra set. Men sammantaget så är ändå den här poängen mycket viktig för oss i sluttabellen för elitserien. Den kan komma att betyda mycket, påpekade Dahlberg.

Nu visade också Tierp härlig moral när grabbarna kunde komma igen och först reducera till 2–1 och sedan också kvittera genom att vinna fjärde set med 28-26.

I femte och helt avgörande set gjorde Tierp kanske matchens prestation. Tierp hamnade i underläge med hela 12–5!

Men här kom gästerna åter igen och tog sig upp till 14-13. Nu vann ändå Sollentuna nästa boll och kunde med knappast möjliga marginal (15–13) bärga extrapoängen i det här tuffa derbyt.

För publiken i Sataliten var det här en verklig nagelbitare. Naturligtvis blev utgången den bästa tänkbara för hemmapubliken. Sollentuna fick också revansch för nederlaget i Tierp och Aspenhallen som slutade med en 3–2-seger för Tierp Volley.

Tierp tog sig tack vare poängen i Sollentuna förbi Örkelljunga i tabellen och ligger inför söndagsmatchen hemma mot Falkenberg på tredje plats i tabellen, placeringen bakom just Falkenberg.

Ett mycket intressant möte i Aspenhallen som borde locka storpublik.

Klart godkänt till alla i Tierpslaget medett extraplus till Josh Riley.

SOLLTUNA–TIERP VOLLEY 3–2 (25–22, 28–26, 26–28, 22–25,15–13)

Bästa poängplockare. Sollentuna: Da Gama Diego 31 poäng, Martin Yngerskog 15 p. Tierp: Josh Riley 25 p. Dean Bittner 22 poäng.

 

 

Mer läsning

Annons