Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff match för Tierp Volley

När Tierp i dag möter meriterade mästarlaget Falkenberg på bortaplan, har nordupplänningarna också lite lagproblem.
– Ja, både Andy Wahlström och Martin Molneryd har legat sjuka i veckan. Vi får se hur mycket dom orkar nere i Falkenberg. Matti Sandelin är också på grund av sitt arbete förhindrad att vara med i den här matchen, säger Tierps chefstränare Micke Hillgren.

Annons

– Men vi åker ner med inställningen att göra så gott vi kan. Nu får också några av de yngre killarna på bänken chansen att stiga fram.

I första hand är det då Josef Mattsson. Här finns också Viktor Hillgren och Hampus Matsson som kanske får chansen att mäta sina krafter i volleybollens finrum.

Falkenberg är ju ett mycket stabilt lag, som varje säsong tillhör SM favoriterna. Den här säsongen är laget också obesegrat efter fyra serieomgångar.

Tierp har också en mycket tuff vecka framför sig.

– Ja, vi möter Vingåker i ligacupen på fredag och har sedan seriematch mot Habo hemma i Aspenhallen på söndag, säger Hillgren.

Nu har också USA proffset Kyle Friend råkat ut för känningar i ett knä. Men enligt Hillgren så "måste" Kyle spela mot Falkenberg med tanke på situationen i truppen.

– Det är alltid intressant att möta Tierp. Det har också gått bra för oss. Vi har fyra raka segrar i serien och sedan vann vi våra två matcher i ligacupen mot Örkelljunga och Hylte, säger Falkenbergs sportchef Ismo Peltoarvo.

Mer läsning

Annons