Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust för Tierp Volley

– Vi gör en dålig match och spelarna uppträdde alltför tamt.

Ja, Micke Hillgren coach för Tierp Volley i hemmamötet med Habo, var inte alls nöjd med vad hemmalaget presterade. Nu kunde också Habo vinna för första gången på mycket länge i Aspenhallen.

Annons

Slutsiffrorna blev 2–3, sedan Habo avgjort i femte och avgörande set. Deras stora stjärna Adnan Herco slog in slutbollen till 13-15.

Den här matchen skulle Tierp ha vunnit, men det gjordes för många misstag. När man sedan också efter att ha vunnit andra och tredje set har en betryggande ledning i fjärde, såg det ut att vara klart för en 3–1-seger.

Men här förvånade hemmaspelarna med att vid ledning 19-16 fullständigt tappa linjerna i spelet.

Habo tilläts faktiskt vinna hela sju bollar i slutskedet och rädda hem fjärdeset.

– Ja, det var vår vändning i fjärde set som blev mycket avgörande, sa också en mycket nöjd Felix Casanova tränare för Habo.

Det såg oroande ut redan i första set.Här var det tamt och virrigt i hemmaleden. Vad det berodde på var det svårt att få något vettigt svar på.

Men sedan kom hemmagrabbarna igen och visa de bra takter, även om det gjordes många misstag. När det gällde misstag så stod inte heller Habo långt efter.

Sammantaget så var det här en match med massor av missar i servespelet.

Nu kunde Tierp vinna andra set med mycket klara 25–19. Dan Fabry slog den setbollen.

Tredje setet gick också till Tierp som visade skärpa i slutskedet och här var det hemmalagets poängkung som satte 25–22.

Hemmalaget såg också stabilt ut i det fjärde setet och mycket talade nu för att Tierp skulle spela hem en skön trepoängare.

Andy Wahlström räddade en boll på "baslinjen" och Tierp hade en ledning på hela 19-16.

Men vad hände? Hemmaspelarna måste ha fått en blackout.

Habo tog osannolika sju bollar i slutskedet och tog hem setet med 25–22 !

I femte och avgörande set var det strid på varje boll.Men Habo hade lyckan med sig och vann med knappast möjliga marginal 15–13.

Josh Riley vann ändå matchen i matchen mot Adnan Herco.båda toppar i elitserien poängliga. Josh plockadehem hela 27 poäng medan Adnan stannade på 25 poäng.

TIERP VOLLEY–HABO 2–3 (22–25, 25–19, 25–22, 22–25, 13–15)

Bästa poängplockare. Tierp: Josh Riley 23 poäng, Dan Fabry 19 p. Habo: Adnan Herco 25 p. Len Croner 13 poäng.

 

Mer läsning

Annons