Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig match för Tierp Volley

Tierp Volley möter i dag Habo hemma i Aspenhallen.Habo har aldrig lyckats i Aspenhallen och visst får Tierp finna sig i att vara favoriter även den här gången.

Annons

– Ja, ska vi lyckas i vår ambiton att finnas med i Grand Prix efter jul, så måste det bli seger mot Habo, säger också Peter Dahlberg lagledare för Tierp.

– Det här kan bli första gången Habo vinner uppe i Aspenhallen, menar Habos tränare Felix Casanova inför dagens match.

En match i matchen blir mellan Tierps poängkung Josh Riely och Adnan Hercco i Habo. Båda finns med i toppen av elitseriens poängliga.

– Vi kommer med helt ordinarie lag och det här blir säkert en intressant match som vi naturligtvis vill vinna, säger Casanova.

– Vi har slagit både Örkelljunga och Falköping och ligger nu bara en poäng efter Tierp i tabellen, säger Habotränaren.

Hos Tierp är man optimister inför söndagsmatchen.

Segrar mot Sollentuna, Södertälje och Vingåker är vad Tierp hittills presterat och visst finns det kvaliteter i laget.

– Jo, men vi måste också försöka undvika svackor i spelet. Kan vi hålla en hög kvalitet under hela matchen så ska vi också kunna vinna över Habo, säger Dahlberg.

Hur ser det ut i truppen?

– Det är bara bra och alla vår 14 spelare är friska och skadefria. Vi får se vilka tolv som får lira mot Habo, säger Dahlberg.

Kanske blir det den här förstasexan som hemmapubliken får försöka heja fram i kvällens match: Josh Riley - Andy Wahlström - Dan Fabry - Matthew Young - Rickard Ahlund - Martin Molneryd.

 

Mer läsning

Annons