Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Webb tv: Se gripandet av bombmannen

(Uppdaterad 13.28) Kvart i tolv kom en misstänkt bombman in på Nordeakontoret på Drottninggatan. Personalen flydde ut genom entrén. En bankkund som blev vittne till dramat berättar:

– Han var helt tyst. Nu är jag skakig, säger 54-åringen och tittar mot avspärrningarna.

Annons

Larmet registrerades klockan 11.44. En man hade kommit in på Nordeas kontor på Drottninggatan i centrala Gävle.

Enligt uppgift skulle den misstänkte bankrånaren ha en bomb. Fem eller sex polispatruller ryckte ut till platsen. Med dragna vapen avancerade polismännen in i bankkontoret.

Bombmannen lät sig gripas utan att göra motstånd. När han fördes ut genom dörrarna hade han bara kalsonger på sig.

– Det var vi som klädde av honom för att kontrollera om det fanns några sprängmedel. Men det fanns inga, säger Christoffer Öhman, yttre befäl.

Utanför avspärrningarna stod ett vittne till hela dramat. Det var en bankkund som väntade på sin tur.

– Jag såg den här mannen komma in. Han stod där ett bra tag men sa ingenting. Ändå var det något skumt med honom, säger den 54-årige mannen.

Så kom bankpersonalen springande att sa att det kunde finnas en bomb. Kunden följde efter personalen ut genom dörrarna.

– Nu är jag skakig, säger han, tjugo minuter efter dramat i bankkontoret.

Polisen sökte senare igenom bannkontoret utan att hitta något som kunde vara en bomb. Däremot hade mannen det som verkade vara mjöl och några lösa trådar i en kartong eller en plastpåse.