Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Weeping Willows till Hedesunda i sommar

För 33:e året har Hedesundas eldsjäl på nöjesfronten Roger Westblom gjort klart med bokningarna till sommarens tisdagsarrangemang på Ön.
Och det är inte vilka som helst han öppnar med den 7 juli. Då kommer nämligen Weeping Willows att spela på stora scenen!

Det är inte utan stolthet i rösten som Roger Westblom kan avslöja att han rott iland en dröm som han burit på under många år; att få hälsa Magnus Carlsson & Co välkomna till den idylliska festplatsen vid Dalälvens strand.

– Weeping Willows har länge stått högt på min önskelista och populariteten har bara ökat sedan Magnus visat sin folkliga sida i samband med tv-serien "Jills veranda", säger Roger.

Weeping Willows ska även spela på Peace & Love-festivalen i Borlänge dagarna före trippen till Hedesunda. Men det bekymrar inte den luttrade Westblom.

– Vi har vår publik och säkert kommer WW att dra lite extra. Dessutom kommer Arvingarna och Looking Back Band, bästa gästrikebandet inom sitt gebit, att spela på dansbandsscenen denna premiärkväll.

Apropå Weeping Willows, lagom till Record Store Day den 18 april släpper skivbolaget Parlophone "Broken Promise Land Revisited". En fullmatad dubbel-cd med 42 låtar! Nymastrat originalalbum (från original-taperna) med alla fristående singlar som släpptes 1997-98. Dessutom 21 outgivna låtar, demos och annorlunda versioner.

Som vanligt, sen långt över 20 år tillbaka, får Lasse Stefanz en egen kväll, tisdagen den 14 juli. Då brukar det alltid bli trångt på dansgolvet och annorstädes ute på Ön.

Ett annat populärt dansband som poppat upp riktigt ordentligt på senare år är Donnez från Perstorp i Skåne med kapellmästaren Donald Laitila på sång, klaviatur och dragspel i spetsen.

– Jag såg Donnez på en spelning i södra Sverige och ville genast boka bandet, som formligen exploderat inom dansbandsbandsgenren.

Den 21 juli delar skåningarna dansbandsscenen med Lars Kristerz, troget återkommande band på Ön.

Sista tisdagen, den 28 juli, kommer också Svenne Rubins tillbaka för att göra en show. Då heter dansbanden Streaplers och Elisa's.