Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wellington välkommen tillbaka

Godisfabrikens facklige ledare Wellington Ikuobase är inte längre portad från arbetsplatsen.

– Vi har beslutat att tilldela honom en erinran, säger platschefen Johan Stenborg.

Ledningen för fabriken är nu klar med utredningen gällande förra veckans händelse då Wellington Ikuobases portades från fabriken.

– Vi har hört alla inblandade och fått en ganska bra bild av vad som hände. Det är flera vittnesmål som säger att han hotat en annan person. Det var så pass allvarligt att vi bedömde att vi behövde stänga av honom, säger Johan Stenborg.

Han tycker inte att ledningen agerade för hårt som valde att stänga av Wellington Ikuobase under utredningens gång.

– Det är normalt förfarande att under utredningen stänga av en person. Vi tycker fortfarande att det som hände är så pass allvarligt att vi tilldelar honom en erinran, säger Johan Stenborg.

Enligt Johan Stenborg har Wellington Ikuobase meddelat att han tänker kräva skadestånd och driva frågan till central förhandling.

– Det är självklart hans rätt att göra det. Det är viktigt att alla detaljer kring händelsen belyses, säger Johan Stenborg.